zamknij

Pieczone skrzydełka z kurczaka

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Idealny na sobotni wieczór
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
11komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Pieczone skrzydełka z kurczaka
Autor: StockFood/AgencjaFree. Pieczone skrzydełka kurczaka

Składniki

  • 1,2 kg skrzydełek z kurczaka
  • 50 ml oliwy z oliwek
  •  sól
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne
0
8

 

Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
  • W misce wymieszaj składniki marynaty: oliwę, sól, miód, paprykę i pieprz.
  • Dodaj skrzydełka i wymieszaj aby każdy kawałek kurczaka był dokładnie pokryty marynatą.
  • Zakryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny.
  • Piekarnik z termoobiegiem rozgrzej do 180 C.
  • Na grillu lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż skrzydełka.
  • Posmaruj pozostałą marynatą.
  • Piecz w piekarniku 20-25 minut.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (11)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Za krótki czas pieczenia, za ostre i za mało marynaty. Ale każdy w miarę myślący sobie stuninguje :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      bardzo dobre,ja dodałam zwykły pieprz i piekłam 40min:)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Bardzo pyszne, ale bardzo ostre. Faktycznie po 25 minutach mięso jest surowe. Ja słyszałam, że mięso powinno się piec tyle ile waży, np. jeśli waży 1 kg to pieczemy 1 h

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Na pewno sprawdza się to w sprawie skrzydełek. Jak kupisz jedno to wrzucisz je na parę sekund i gotowe? Bo rozumiem, że kilogram to już godzinę potrzebuje.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Jakaś kpina ten przepis! Pozdrawiam lubiących jeść surowe skrzydełka!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Trzeba być idiotą żeby napisać coś takiego.

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          świetny przepis, ja zamias pieprzu cayenne dodoałam zwykłego

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              nie którzy lubią na ostro...

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  łyzeczka pieprzu cayenne to morderstwo, ostre jak piekło...

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      Pomoc | Zasady forum
                                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                      Zobacz również

                                      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                      Sałatka z marynowanymi grzybami

                                      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                      Tatar ze śledzia
                                      Przepis 13

                                      Tatar ze śledzia

                                      Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                      Gulasz z kopytkami Przepis 197

                                      Gulasz z kopytkami

                                      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                                      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                                      Krem z brokułów z łososiem

                                      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                                      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                                      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                                      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                                      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                                      Knedle ze śliwkami

                                      Przepis na słodki obiad

                                      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                                      Kotleciki z brzoskwiniami

                                      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                                      Harira by Joseph Seeletso
                                      Przepis 61

                                      Harira by Joseph Seeletso

                                      Odrobina Afryki w twojej kuchni

                                      tvnpix