zamknij

Pieczone skrzydełka z kurczaka

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Idealny na sobotni wieczór
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
11komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Pieczone skrzydełka z kurczaka
Autor: StockFood/AgencjaFree. Pieczone skrzydełka kurczaka

Składniki

  • 1,2 kg skrzydełek z kurczaka
  • 50 ml oliwy z oliwek
  •  sól
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne
0
8

 

Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
  • W misce wymieszaj składniki marynaty: oliwę, sól, miód, paprykę i pieprz.
  • Dodaj skrzydełka i wymieszaj aby każdy kawałek kurczaka był dokładnie pokryty marynatą.
  • Zakryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny.
  • Piekarnik z termoobiegiem rozgrzej do 180 C.
  • Na grillu lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż skrzydełka.
  • Posmaruj pozostałą marynatą.
  • Piecz w piekarniku 20-25 minut.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (11)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Za krótki czas pieczenia, za ostre i za mało marynaty. Ale każdy w miarę myślący sobie stuninguje :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      bardzo dobre,ja dodałam zwykły pieprz i piekłam 40min:)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Bardzo pyszne, ale bardzo ostre. Faktycznie po 25 minutach mięso jest surowe. Ja słyszałam, że mięso powinno się piec tyle ile waży, np. jeśli waży 1 kg to pieczemy 1 h

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Na pewno sprawdza się to w sprawie skrzydełek. Jak kupisz jedno to wrzucisz je na parę sekund i gotowe? Bo rozumiem, że kilogram to już godzinę potrzebuje.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Jakaś kpina ten przepis! Pozdrawiam lubiących jeść surowe skrzydełka!

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Trzeba być idiotą żeby napisać coś takiego.

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          świetny przepis, ja zamias pieprzu cayenne dodoałam zwykłego

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              nie którzy lubią na ostro...

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  łyzeczka pieprzu cayenne to morderstwo, ostre jak piekło...

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      Pomoc | Zasady forum
                                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                      Zobacz również

                                      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                                      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                                      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                                      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                                      Kotlety mielone na ostro

                                      Nowa wersja znanego dania

                                      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                                      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                                      Takie ciasto rozweseli każdego

                                      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                                      Przepis 22

                                      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                                      Podany na delikatnym puree

                                      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                                      Kotleciki z brzoskwiniami

                                      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                                      Corpus delicti końca lata Przepis 211

                                      Corpus delicti końca lata

                                      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                                      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                                      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                                      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                                      Atletyczny kurczak Przepis 20

                                      Atletyczny kurczak

                                      Pomysł na lekkie drugie danie

                                      tvnpix