zamknij

Pieczone warzywa korzeniowe z miodem gryczanym i kozim serem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Piotr Ceranowicz
Autor przepisu:
Zdrowe i pyszne
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Robert SłuszniakGotowe danie obsyp tymiankiem

Składniki

  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 korzenia selera
  • 2 czerwone cebule
  • kilka gałązek tymianku
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 5 łyżek miodu gryczanego
  •  sól , pieprz
  • 1 kozi ser - rolada pleśniowa
0
1

Sposób przygotowania:

  • Warzywa obierz i pokrój na grube słupki, a czerwoną cebulę na ósemki.
  • Włóż do naczynia żaroodpornego, dodaj miód, oliwę i dopraw solą , pieprzem i tymiankiem.
  • Całość wymieszaj i włóż do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20-30 minut.
  • Mieszaj co jakiś czas.
  • Podawaj z kawałeczkami koziego sera.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix