Pieczone ziemniaki z serem i gruszką
Przepis
przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcjiFaszerujemy ziemniaka
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 4 duże równe ziemniaki
- 1-2 gruszki
- 100 g sera (np.rokfora)
- odrobina soku z cytryny
- do smaku sól i pieprz
0
0
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki umyj i dobrze osusz. Ułóż je na ruszcie piekarnika i piecz ok. 40 min w temp 200C.
- Gruszkę cienko obierz, pokrój w kostkę, wymieszaj z odrobiną soku z cytryny, aby nie ściemniała. Z upieczonych ziemniaków usuń skórkę.
- Następnie wydrąż w nich łyżeczką wgłębienia. Wydrążony miąższ rozgnieć, dodaj ser i gruszkę, dopraw solą i pieprzem. Nałóż nadzienie w wydrążone otwory. Ziemniaki powtórnie wstaw do piekarnika na 7 min.
Przepis z "Dzień dobry TVN".
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.