zamknij

Pieczony cytrynowy łosoś

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
Przepis od "myszkagotuje"
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: "myszkagotuje"Pieczony cytrynowy łosoś

Składniki

  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżeczki pieprzu cytrynowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • plaster masła
  • sól do smaku
  • kawałek polędwicy z łososia
0
4

 

Sposób przygotowania:

  • Łososia umyj, osusz
  • Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, sól, sok wyciśnięty z połowy cytryny, masło i łyżeczkę skórki z cytryny
  • Wszystko dokładnie wymmieszaj tak by powstała w miarę jednolita masa
  • Łososia ułóż na foli aluminiowej, rozłóż na nim masę z przyprawami, staraj się ją wklepać, polej sokiem, który pozostał na spodzie naczynia
  • Zawiń folię tak by powstał "pakunek"
  • Wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 20 minut
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

też miałam okazję korzystać z tego przepisu i jednym słowem łosoś wychodzi super :-D

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      tvnpix