zamknij

Pieczony filet z halibuta

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z pieczonymi paprykami i dzikim ryżem
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: BBSPieczony filet z halibuta

Składniki

  • 2 dzwonka halibuta (lub 1 filet)
  • 3 różnokolorowe papryki (czerwona, pomarańczowa i żółta lub zielona)
  • 3 łyżki oliwy
  •  sól, pieprz
  • 1 pęczek świeżego oregano
  • 100 g dzikiego ryżu
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Rybę opłucz, oprósz solą, pieprze. Włóż do naczynia żaroodpornego
  • Papryki umyj, osusz, przekrój na pół lub na ćwiartki, wyjmij gniazda nasienne wraz z pestkami. Obficie skrop oliwą, oprósz posiekanym oregano, sola i pieprzem i piecz w drugim naczyniu wraz z rybą w piekarniku
  • Podawaj z dzikim ryżem
Galeria foto (7)

Pieczony filet z halibuta

  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(1 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(2 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(3 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(4 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(5 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(6 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(7 z 7) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy,
że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

Wielofunkcyjny piekarnik parowy z linii Inpsiration to połączenie pary i gorącego powietrza. Świetne sprawdza się w przyrządzeniu ryb, drobiu, dużych porcji mięsa, zapiekanek, deserów, domowego chleba z chrupiącą skórką, apetycznych warzyw i ciast. Jest to także najlepszy sposób na zachowanie naturalnych składników odżywczych w potrawach.

 

 

Electrolux
Autor: BBS Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Na ile minut? W jakiej temperaturze? Eh :/

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      tvnpix