zamknij

Pieczony filet z halibuta

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z pieczonymi paprykami i dzikim ryżem
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: BBSPieczony filet z halibuta

Składniki

  • 2 dzwonka halibuta (lub 1 filet)
  • 3 różnokolorowe papryki (czerwona, pomarańczowa i żółta lub zielona)
  • 3 łyżki oliwy
  •  sól, pieprz
  • 1 pęczek świeżego oregano
  • 100 g dzikiego ryżu
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Rybę opłucz, oprósz solą, pieprze. Włóż do naczynia żaroodpornego
  • Papryki umyj, osusz, przekrój na pół lub na ćwiartki, wyjmij gniazda nasienne wraz z pestkami. Obficie skrop oliwą, oprósz posiekanym oregano, sola i pieprzem i piecz w drugim naczyniu wraz z rybą w piekarniku
  • Podawaj z dzikim ryżem
Galeria foto (7)

Pieczony filet z halibuta

  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(1 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(2 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(3 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(4 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(5 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(6 z 7) Fot. BBS
  • Pieczony filet z halibuta
    Pieczony filet z halibuta(7 z 7) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy,
że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

Wielofunkcyjny piekarnik parowy z linii Inpsiration to połączenie pary i gorącego powietrza. Świetne sprawdza się w przyrządzeniu ryb, drobiu, dużych porcji mięsa, zapiekanek, deserów, domowego chleba z chrupiącą skórką, apetycznych warzyw i ciast. Jest to także najlepszy sposób na zachowanie naturalnych składników odżywczych w potrawach.

 

 

Electrolux
Autor: BBS Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Na ile minut? W jakiej temperaturze? Eh :/

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      tvnpix