zamknij

Pieczony schab faszerowany kiełbaskami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Na obiad i na kolację
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: Studioo Małgorzata KujdaPieczony schab faszerowany kiełbaskami Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 800-1000 g cienkiego schabu wieprzowego bez kości
  • 2 cienkie surowe kiełbaski
  • 4-6 gałązek świeżego majeranku (lub 1 łyżeczka suszonego)
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sznurek wędliniarsksznurek wędliniarski lub biała nići lub biała nić do przewiązania mięsa
0
11

Sposób przygotowania:

Schab natnij wzdłuż do 3/4 szerokości. Przypraw w środku solą i pieprzem, ułóż kiełbaski oraz gałązki świeżego majeranku. Jeśli używasz suszonego majeranku - natrzyj nim mięso w środku. Schab złóż i obwiąż sznurkiem wędliniarskim lub białą nicią. Z wierzchu przypraw solą i pieprzem. Polej oliwą z oliwek. Piecz w rozgrzanym piekarniku z włączonym termoobiegiem do 200ºC przez 10 minut. Następnie wyłącz termoobieg i zmniejsz temperaturę do 150ºC i piecz około 60 minut.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

siema, zajebiste żarełko, polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      tvnpix