zamknij

Pieczony schab faszerowany kiełbaskami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Na obiad i na kolację
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaPieczony schab faszerowany kiełbaskami Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 800-1000 g cienkiego schabu wieprzowego bez kości
  • 2 cienkie surowe kiełbaski
  • 4-6 gałązek świeżego majeranku (lub 1 łyżeczka suszonego)
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sznurek wędliniarsksznurek wędliniarski lub biała nići lub biała nić do przewiązania mięsa
0
11

Sposób przygotowania:

Schab natnij wzdłuż do 3/4 szerokości. Przypraw w środku solą i pieprzem, ułóż kiełbaski oraz gałązki świeżego majeranku. Jeśli używasz suszonego majeranku - natrzyj nim mięso w środku. Schab złóż i obwiąż sznurkiem wędliniarskim lub białą nicią. Z wierzchu przypraw solą i pieprzem. Polej oliwą z oliwek. Piecz w rozgrzanym piekarniku z włączonym termoobiegiem do 200ºC przez 10 minut. Następnie wyłącz termoobieg i zmniejsz temperaturę do 150ºC i piecz około 60 minut.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

siema, zajebiste żarełko, polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      tvnpix