zamknij

Pieczony schab faszerowany kiełbaskami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Na obiad i na kolację
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: Studioo Małgorzata KujdaPieczony schab faszerowany kiełbaskami Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 800-1000 g cienkiego schabu wieprzowego bez kości
  • 2 cienkie surowe kiełbaski
  • 4-6 gałązek świeżego majeranku (lub 1 łyżeczka suszonego)
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sznurek wędliniarsksznurek wędliniarski lub biała nići lub biała nić do przewiązania mięsa
0
11

Sposób przygotowania:

Schab natnij wzdłuż do 3/4 szerokości. Przypraw w środku solą i pieprzem, ułóż kiełbaski oraz gałązki świeżego majeranku. Jeśli używasz suszonego majeranku - natrzyj nim mięso w środku. Schab złóż i obwiąż sznurkiem wędliniarskim lub białą nicią. Z wierzchu przypraw solą i pieprzem. Polej oliwą z oliwek. Piecz w rozgrzanym piekarniku z włączonym termoobiegiem do 200ºC przez 10 minut. Następnie wyłącz termoobieg i zmniejsz temperaturę do 150ºC i piecz około 60 minut.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

siema, zajebiste żarełko, polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      tvnpix