zamknij

Pieczony schab faszerowany kiełbaskami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Na obiad i na kolację
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaPieczony schab faszerowany kiełbaskami Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 800-1000 g cienkiego schabu wieprzowego bez kości
  • 2 cienkie surowe kiełbaski
  • 4-6 gałązek świeżego majeranku (lub 1 łyżeczka suszonego)
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sznurek wędliniarsksznurek wędliniarski lub biała nići lub biała nić do przewiązania mięsa
0
11

Sposób przygotowania:

Schab natnij wzdłuż do 3/4 szerokości. Przypraw w środku solą i pieprzem, ułóż kiełbaski oraz gałązki świeżego majeranku. Jeśli używasz suszonego majeranku - natrzyj nim mięso w środku. Schab złóż i obwiąż sznurkiem wędliniarskim lub białą nicią. Z wierzchu przypraw solą i pieprzem. Polej oliwą z oliwek. Piecz w rozgrzanym piekarniku z włączonym termoobiegiem do 200ºC przez 10 minut. Następnie wyłącz termoobieg i zmniejsz temperaturę do 150ºC i piecz około 60 minut.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

siema, zajebiste żarełko, polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      tvnpix