zamknij

Pieczony schab faszerowany kiełbaskami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Na obiad i na kolację
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaPieczony schab faszerowany kiełbaskami Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 800-1000 g cienkiego schabu wieprzowego bez kości
  • 2 cienkie surowe kiełbaski
  • 4-6 gałązek świeżego majeranku (lub 1 łyżeczka suszonego)
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sznurek wędliniarsksznurek wędliniarski lub biała nići lub biała nić do przewiązania mięsa
0
11

Sposób przygotowania:

Schab natnij wzdłuż do 3/4 szerokości. Przypraw w środku solą i pieprzem, ułóż kiełbaski oraz gałązki świeżego majeranku. Jeśli używasz suszonego majeranku - natrzyj nim mięso w środku. Schab złóż i obwiąż sznurkiem wędliniarskim lub białą nicią. Z wierzchu przypraw solą i pieprzem. Polej oliwą z oliwek. Piecz w rozgrzanym piekarniku z włączonym termoobiegiem do 200ºC przez 10 minut. Następnie wyłącz termoobieg i zmniejsz temperaturę do 150ºC i piecz około 60 minut.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

siema, zajebiste żarełko, polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      tvnpix