zamknij

Pieczony schab w pistacjach z surówką ze słodkiej marchewki

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Tradycyjną panierkę zamieniliśmy na zmielone pistacje. Wrażenia? Niezapomniane!
Ugotowałem to!21
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
8komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Pieczony schab w pistacjach z surówką ze słodkiej marchewki
SCHAB W PISTACJACH Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 2 płaty schabu wieprzowego
  • 6 łyżek soku z limonki
  • 4 łyżki skórki z limnoki
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • 1  białko
  • 1 garść mielonych pistacji
  • do smaku sól i pieprz
  • 4  słodkich marchewek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
0
7

Sposób przygotowania:

Zetrzyj imbir i skórkę z limonki i połącz z sokiem z limonki, solą, pieprzem i miodem. Mięso rozbij przez folię i włóż do marynaty i odstaw na minimum 1 godzinę.

Marchewkę pokrój w cienkie plasterki, wyciśnij czosnek, dodaj oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 30 minut. Posiekaj natkę, dodaj do surówki. Zamarynowane mięso panieruj w białku i w pistacjach. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut. Piecz z termoobiegiem. 

Porcja tradycyjnego kotleta schabowego ma 920 kcal, a w naszej wersji 380 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (8)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Dla mnie rewelka! schabowe za tłuste a to niebo :D

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      dobry kotlet, ja smazylem na patelni z grilem- szybciej i smacznejszy

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          dla mnie bomba, my czasem robimy też wersję z orzechami laskowymi.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              wygląda mało ciekawie, a sądząc z opinii kiepsko smakuje :-(

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Serio, też wykorzystałem ten przepis ale potrawa zupełnie niezjadliwa...

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Okropne! Zrobiłam to na obiad i musiałam wszystko wyrzucić. Na prawdę niesmaczne :(

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Dlaczego ?

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              ale napisz coś więcej...mnie się ten przepis bardzo spodobał i chcę go wypróbować.

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                  Zobacz również

                                  Champion cyklistów Przepis 16

                                  Champion cyklistów

                                  Niebanalna szarlotka

                                  Ryba w curry Przepis 15

                                  Ryba w curry

                                  Indie na talerzu

                                  Harira by Joseph Seeletso
                                  Przepis 61

                                  Harira by Joseph Seeletso

                                  Odrobina Afryki w twojej kuchni

                                  Tatar ze śledzia
                                  Przepis 13

                                  Tatar ze śledzia

                                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                  Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                  Sałatka z marynowanymi grzybami

                                  Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                  Przysmak młodości Przepis 137

                                  Przysmak młodości

                                  Kanapka idealna!

                                  Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

                                  Kociołek łososiowo-pomidorowy

                                  Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                                  Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                                  tvnpix