zamknij

Pieczony schab w pistacjach z surówką ze słodkiej marchewki

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Tradycyjną panierkę zamieniliśmy na zmielone pistacje. Wrażenia? Niezapomniane!
Ugotowałem to!21
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
8komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Pieczony schab w pistacjach z surówką ze słodkiej marchewki
SCHAB W PISTACJACH Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 2 płaty schabu wieprzowego
  • 6 łyżek soku z limonki
  • 4 łyżki skórki z limnoki
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oliwy
  • 1  białko
  • 1 garść mielonych pistacji
  • do smaku sól i pieprz
  • 4  słodkich marchewek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
0
7

Sposób przygotowania:

Zetrzyj imbir i skórkę z limonki i połącz z sokiem z limonki, solą, pieprzem i miodem. Mięso rozbij przez folię i włóż do marynaty i odstaw na minimum 1 godzinę.

Marchewkę pokrój w cienkie plasterki, wyciśnij czosnek, dodaj oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i dokładnie wymieszaj. Odstaw na 30 minut. Posiekaj natkę, dodaj do surówki. Zamarynowane mięso panieruj w białku i w pistacjach. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut. Piecz z termoobiegiem. 

Porcja tradycyjnego kotleta schabowego ma 920 kcal, a w naszej wersji 380 kcal.

Zainspiruj nas

Komentarze (8)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Dla mnie rewelka! schabowe za tłuste a to niebo :D

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      dobry kotlet, ja smazylem na patelni z grilem- szybciej i smacznejszy

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          dla mnie bomba, my czasem robimy też wersję z orzechami laskowymi.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              wygląda mało ciekawie, a sądząc z opinii kiepsko smakuje :-(

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  Serio, też wykorzystałem ten przepis ale potrawa zupełnie niezjadliwa...

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Okropne! Zrobiłam to na obiad i musiałam wszystko wyrzucić. Na prawdę niesmaczne :(

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Dlaczego ?

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              ale napisz coś więcej...mnie się ten przepis bardzo spodobał i chcę go wypróbować.

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                  Zobacz również

                                  Śledzie Kasi Klich
                                  Przepis 34

                                  Śledzie Kasi Klich

                                  Śledź o korzennym posmaku

                                  Chleb orzechowy Przepis 112

                                  Chleb orzechowy

                                  Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                                  Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                                  Kotleciki z brzoskwiniami

                                  Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                                  Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                                  Kanapki ze smażoną makrelą

                                  Idealne na śniadanie lub kolację

                                  Przysmak młodości Przepis 137

                                  Przysmak młodości

                                  Kanapka idealna!

                                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                                  Grillowany ser halloumi

                                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                                  Tatar ze śledzia
                                  Przepis 13

                                  Tatar ze śledzia

                                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                  Puszyste ego Przepis 14

                                  Puszyste ego

                                  Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                                  tvnpix