zamknij

Piekielne skrzydełka

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Smaż i chrup
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/Kamil PiklikiewiczPiekielne skrzydełka

Składniki

  • 1 łyżeczka pieprzy kajeńskiego
  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 5-6 kromek świeżego chleba
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 litr oleju do smażenia
  • 200 ml mleka
  •  sól i pieprz
  • 1 jajko
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka przekrój w stawie na połowę.
  • Następnie ugotuj przez 40 minut w wodzie.
  • Osusz i schłódź.
  • Dopraw solą, pieprzem, ostrą papryką i pieprzem kajeńskim.
  • Mleko wymieszaj z jajkiem.
  • Z chleba odkrój skórki,  miąższ rozdrobnij aby powstała bułka tarta.
  • W garnku rozgrzej olej, skrzydełka zanurz w mleku z jajkiem, następnie w bułce i smaż na złoty kolor.
  • Po usmażeniu osusz na ręczniku papierowym.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Piotr Kucharski.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

"Z chleba odkrój skórki, miąższ rozdrobnij aby powstała bułka tarta"...to bardzo ciekawe ;)))

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      tvnpix