zamknij

Piekielne skrzydełka

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Smaż i chrup
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/Kamil PiklikiewiczPiekielne skrzydełka

Składniki

  • 1 łyżeczka pieprzy kajeńskiego
  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 5-6 kromek świeżego chleba
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 litr oleju do smażenia
  • 200 ml mleka
  •  sól i pieprz
  • 1 jajko
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka przekrój w stawie na połowę.
  • Następnie ugotuj przez 40 minut w wodzie.
  • Osusz i schłódź.
  • Dopraw solą, pieprzem, ostrą papryką i pieprzem kajeńskim.
  • Mleko wymieszaj z jajkiem.
  • Z chleba odkrój skórki,  miąższ rozdrobnij aby powstała bułka tarta.
  • W garnku rozgrzej olej, skrzydełka zanurz w mleku z jajkiem, następnie w bułce i smaż na złoty kolor.
  • Po usmażeniu osusz na ręczniku papierowym.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Piotr Kucharski.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

"Z chleba odkrój skórki, miąższ rozdrobnij aby powstała bułka tarta"...to bardzo ciekawe ;)))

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      tvnpix