zamknij

Piekielne skrzydełka

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Smaż i chrup
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/Kamil PiklikiewiczPiekielne skrzydełka

Składniki

  • 1 łyżeczka pieprzy kajeńskiego
  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • 5-6 kromek świeżego chleba
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 litr oleju do smażenia
  • 200 ml mleka
  •  sól i pieprz
  • 1 jajko
0
2

 

Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka przekrój w stawie na połowę.
  • Następnie ugotuj przez 40 minut w wodzie.
  • Osusz i schłódź.
  • Dopraw solą, pieprzem, ostrą papryką i pieprzem kajeńskim.
  • Mleko wymieszaj z jajkiem.
  • Z chleba odkrój skórki,  miąższ rozdrobnij aby powstała bułka tarta.
  • W garnku rozgrzej olej, skrzydełka zanurz w mleku z jajkiem, następnie w bułce i smaż na złoty kolor.
  • Po usmażeniu osusz na ręczniku papierowym.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Piotr Kucharski.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

"Z chleba odkrój skórki, miąższ rozdrobnij aby powstała bułka tarta"...to bardzo ciekawe ;)))

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      tvnpix