Piekielne skrzydełka
Przepis
przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiSmaż i chrup
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Składniki
- 1 łyżeczka pieprzy kajeńskiego
- 1 kg skrzydełek z kurczaka
- 5-6 kromek świeżego chleba
- 2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 litr oleju do smażenia
- 200 ml mleka
- sól i pieprz
- 1 jajko
0
2
Sposób przygotowania:
- Skrzydełka przekrój w stawie na połowę.
- Następnie ugotuj przez 40 minut w wodzie.
- Osusz i schłódź.
- Dopraw solą, pieprzem, ostrą papryką i pieprzem kajeńskim.
- Mleko wymieszaj z jajkiem.
- Z chleba odkrój skórki, miąższ rozdrobnij aby powstała bułka tarta.
- W garnku rozgrzej olej, skrzydełka zanurz w mleku z jajkiem, następnie w bułce i smaż na złoty kolor.
- Po usmażeniu osusz na ręczniku papierowym.
Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".
Autor przepisu: Piotr Kucharski.
Zainspiruj nas
Komentarze (1)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
"Z chleba odkrój skórki, miąższ rozdrobnij aby powstała bułka tarta"...to bardzo ciekawe ;)))
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.