zamknij

Pierogi z cielęciną i grzybami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Pyszne i aromatyczne
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsPierogi z cielęciną

Składniki

  • 1 kg udźca cielęcego
  • 200 g cebuli
  • 1 kostka masła
  • 1 opakowanie włoszczyzny
  • 350 g mąki
  • 1 jajko
  • 125 ml mleka
  • 50 g suszonych grzybów
  •  sól i pieprz do smaku
  • 5 liści laurowych
0
0

Sposób przygotowania:

  • Zagnieć ciasto z mąki, jajka i mleka. Następnie przełóż do miski z niewielką ilością mąki na dnie, zafoliuj i schowaj do lodówki, żeby odpoczęło.
  • Ciasto rozwałkuj na odpowiednią grubość, podsypując w miarę potrzeby mąką i wytnij krążki. Na środek połóż farsz i składaj na pół mocno zalepiając brzegi i nadając im ładny dekoracyjny, kształt.
  • Mięso włóż do garnka z zimną wodą i obranymi warzywami. Wrzuć liść laurowy i wsyp niewielką ilość soli.
  • Gotuj około godziny na średnim ogniu do miękkości.
  • Mięso zmiel w maszynce, dodaj wcześniej podsmażoną cebulą, namoczone i posiekane grzyby.
  • W miarę potrzeby można dodać trochę rozpuszczonego masła, aby farsz nie był za suchy. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

wigilia wigilijne

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix