zamknij

Pierogi z cielęciną i grzybami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Pyszne i aromatyczne
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsPierogi z cielęciną

Składniki

  • 1 kg udźca cielęcego
  • 200 g cebuli
  • 1 kostka masła
  • 1 opakowanie włoszczyzny
  • 350 g mąki
  • 1 jajko
  • 125 ml mleka
  • 50 g suszonych grzybów
  •  sól i pieprz do smaku
  • 5 liści laurowych
0
0

Sposób przygotowania:

  • Zagnieć ciasto z mąki, jajka i mleka. Następnie przełóż do miski z niewielką ilością mąki na dnie, zafoliuj i schowaj do lodówki, żeby odpoczęło.
  • Ciasto rozwałkuj na odpowiednią grubość, podsypując w miarę potrzeby mąką i wytnij krążki. Na środek połóż farsz i składaj na pół mocno zalepiając brzegi i nadając im ładny dekoracyjny, kształt.
  • Mięso włóż do garnka z zimną wodą i obranymi warzywami. Wrzuć liść laurowy i wsyp niewielką ilość soli.
  • Gotuj około godziny na średnim ogniu do miękkości.
  • Mięso zmiel w maszynce, dodaj wcześniej podsmażoną cebulą, namoczone i posiekane grzyby.
  • W miarę potrzeby można dodać trochę rozpuszczonego masła, aby farsz nie był za suchy. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

wigilia wigilijne

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

tvnpix