zamknij

Pierogi z cielęciną i grzybami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Pyszne i aromatyczne
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsPierogi z cielęciną

Składniki

  • 1 kg udźca cielęcego
  • 200 g cebuli
  • 1 kostka masła
  • 1 opakowanie włoszczyzny
  • 350 g mąki
  • 1 jajko
  • 125 ml mleka
  • 50 g suszonych grzybów
  •  sól i pieprz do smaku
  • 5 liści laurowych
0
0

Sposób przygotowania:

  • Zagnieć ciasto z mąki, jajka i mleka. Następnie przełóż do miski z niewielką ilością mąki na dnie, zafoliuj i schowaj do lodówki, żeby odpoczęło.
  • Ciasto rozwałkuj na odpowiednią grubość, podsypując w miarę potrzeby mąką i wytnij krążki. Na środek połóż farsz i składaj na pół mocno zalepiając brzegi i nadając im ładny dekoracyjny, kształt.
  • Mięso włóż do garnka z zimną wodą i obranymi warzywami. Wrzuć liść laurowy i wsyp niewielką ilość soli.
  • Gotuj około godziny na średnim ogniu do miękkości.
  • Mięso zmiel w maszynce, dodaj wcześniej podsmażoną cebulą, namoczone i posiekane grzyby.
  • W miarę potrzeby można dodać trochę rozpuszczonego masła, aby farsz nie był za suchy. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

wigilia wigilijne

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

tvnpix