zamknij

Pierogi z cielęciną i grzybami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | cielęcina Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Pyszne i aromatyczne
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: DDTVN/East NewsPierogi z cielęciną

Składniki

  • 1 kg udźca cielęcego
  • 200 g cebuli
  • 1 kostka masła
  • 1 opakowanie włoszczyzny
  • 350 g mąki
  • 1 jajko
  • 125 ml mleka
  • 50 g suszonych grzybów
  •  sól i pieprz do smaku
  • 5 liści laurowych
0
0

Sposób przygotowania:

  • Zagnieć ciasto z mąki, jajka i mleka. Następnie przełóż do miski z niewielką ilością mąki na dnie, zafoliuj i schowaj do lodówki, żeby odpoczęło.
  • Ciasto rozwałkuj na odpowiednią grubość, podsypując w miarę potrzeby mąką i wytnij krążki. Na środek połóż farsz i składaj na pół mocno zalepiając brzegi i nadając im ładny dekoracyjny, kształt.
  • Mięso włóż do garnka z zimną wodą i obranymi warzywami. Wrzuć liść laurowy i wsyp niewielką ilość soli.
  • Gotuj około godziny na średnim ogniu do miękkości.
  • Mięso zmiel w maszynce, dodaj wcześniej podsmażoną cebulą, namoczone i posiekane grzyby.
  • W miarę potrzeby można dodać trochę rozpuszczonego masła, aby farsz nie był za suchy. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

wigilia wigilijne

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

tvnpix