zamknij

Pierogi z makiem i bakaliami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Tym razem na słodko
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Pierogi z makiem i bakaliami
Autor: DDTVN Świąteczne przepisy Ani Starmach

Składniki

  • Na ciasto:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2/3 szklanki ciepłej wody
  • szczypta soli
  • Masa: makowa
  • 1 szklanka mleka
  • 100 g mielonego maku
  • garść orzechów włoskich
  • garść kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • garść rodzynek
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki  miodu
0
0

Sposób przygotowania:

  • Mak zagotuj w mleku, odcedź.
  • W garnku rozpuść masło, dodaj miód, mak i drobno posiekane bakalie, wymieszaj i smaż podgrzewaj przez kilka minut. Ostudź.
  • W misce wymieszaj wszystkie składniki ciasta, wyrabiaj krótko, a następnie cienko rozwałkuj.
  • Kieliszkiem/szklanką wycinaj kółka na środku każdego z nich połóż łyżkę farszu, zlepiaj starannie i gotuj przez kilka minut we wrzątku. Podawaj ze słodką śmietaną.

 

 

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

tvnpix