zamknij

Pierś z kurczaka pieczona z morelami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 1 Ilość porcji
martyna97
Autor przepisu:
Dietetyczny obiad
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: chiliandsugarPierś z kurczaka pieczona z morelami

Składniki

  • 250 g piersi z kurczaka
  • szczypta soli
  • 5  moreli
0
0

Sposób przygotowania:

  • Mięso umyj i oczyść z błonek, tłuszczu itp. Lekko osól.
  • Morele pokrój na ćwiartki. Mięso ułóż na blasze wyłożonej folią aluminiową, na nim ułóż morele (skórką do góry). Włóż całość do piekarnika rozgrzanego do 180*C i piecz ok. 35-40 minut.
  • Podawaj z kaszą/ryżem, u mnie kasza gryczana niepalona. Smacznego!

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

tvnpix