zamknij

Piersi z kaczki podane z konfiturą cebulowo jagodową i puree z selera

Przepis konkursowydrugie danie | proste | 30 min. | drób | 30 zł | kuchnia indyjska | 2
Moje Kulinarne Rozterki
Autor przepisu: Moje Kulinarne Rozterki
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • piersi z kaczki 2
  • śmietany 1 czubata łyżka
  • cebule cukrowe 2
  • jagód 80g
  • wywaru warzywnego 1/2 szklanki
  • seler 1
  • jabłko 1
  • ząbki czosnku 4
  • szałwii ananasowej kilka listków
  • grejpfrut (sok) 1
  • gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki
  • płatków chilli 1/3 łyżeczki
  • rozmarynu gałązka
  • masła Lurpak 3 łyżki
  • wina czerwonego wytawnego 50ml
  • cukru trzcinowego 1 łyżka
  • pieprz do smaku
  • sól morska do smaku
tvnpix