zamknij

Pietruszka z kurczakiem, pory i pieczarki

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Pyszna zapiekanka na zimne dni
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNPietruszka z kurczakiem, pory i pieczarki

Składniki

  •  natka pietruszki
  • 4 piersi kurczaka
  • 4 korzenie pietruszki
  • 2 pory
  • 200 g pieczarek
  • 100 g masła klarowanego
  • 100 ml wina białego
  • 300 ml śmietany 36%
  • 4 żółtka
  •  sól, pieprz
0
0
  • Kurczaka spraw dokładnie solą oraz pieprzem. Na patelni na maśle przesmaż kurczaka i wyjmij na talerz.
  • Na tłuszcz ze smażenia dodaj pokrojoną w grubsze kawałki pietruszkę, por oraz pieczarki, przesmaż razem, podlej winem białym, odparuj.
  • Do warzyw dodaj kurczaka, jeszcze raz spraw solą oraz pieprzem i wszystko zalej śmietaną wymieszaną z żółtkami.
  • Wstaw do zapieczenia. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

tvnpix