zamknij

Pikantne flaczki drobiowe

Przepis

zupa Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z borowikami i suszonymi pomidorami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: materiały prasowe: kurczak zagrodowyPikantne flaczki drobiowe z borowikami i suszonymi pomidorami

Składniki

  • 1 cebula
  • 1 l bulionu drobiowego
  • 1 marchew
  • 1 seler
  • 100 g ugotowanych i pokrojonych borowików
  • 100 ml śmietany kremówki 36%
  • 200 g podudzi kurczaka
  • 3 łyżki oliwy
  • 50 g suszonych pomidorów
  •  papryka ostra
  •  pieprz czarny mielony
  •  sól
  •  świeży tymianek
  • 1 łyżka masła
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Umyte i oczyszczone podudzia z kurczaka pokrój w paski, usmaż na oliwie zalej bulionem i zagotuj.
  • Marchew i seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a następnie podsmaż na maśle wraz z cebulą, borowikami i suszonymi pomidorami.
  • Dopraw ostrą papryką, a następnie dodaj do wywaru.
  • Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz otartym tymiankiem.
  • Pod koniec gotowania flaki zabiel śmietaną.
  • Podawaj ze świeżym pieczywem.

Źródło: materiały prasowe - Kurczak Zagrodowy z Podlasia.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

tvnpix