zamknij

Pikantne podudzia kurczaka z nutką słodyczy

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
Szaleństwo dla podniebienia
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: myszkagotuje.blogspot.comPikantne z nutką słodyczy podudzia kurczaka

Składniki

  • 6 sztuk podudzia kurczaka
  • 6 łyżek musztardy sarepskiej
  • 4 łyżki chili w proszku
  • 4 łyżki majeranku suszonego
  • 2 łyżki czosnku granulowanego
  • 3 czubate łyżki miodu wielokwiatowego
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 2 łyżki oleju
  • 6 cienkich plastrów masła
0
6

Sposób przygotowania:

  • Kurczaka natrzyj majerankiem oraz czosnkiem granulowanym. Włóż do miski
  • Dodaj musztardę, miód, paprykę słodką oraz obsypuję chili. Wszystko dokładnie mieszaj tak by wklepać marynatę w mięso
  • Dolej olej i jeszcze raz mieszaj (ja swojego kurczaka schowałam na około 5 godzin do lodówki ale nie jest to konieczne)
  • Kurczaka ułóż na natłuszczonej foli aluminiowej na blaszce, na każdy kawałek połóż plasterek masła
  • Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około godziny
  • Pod koniec możesz zwiększyć temperaturę by bardziej podpiec skórkę
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

pierwszy raz w zyciu tak dokladnie obgryzłam kostki :) świetna marynata

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      dobre bardzo mi smakowalo tylko ja nie dodawalam chilii tylko czosnku startego

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Bardzo ciekawie i smacznie :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Babka ziemniaczana Przepis 27117

              Babka ziemniaczana

              Podlaski specjał

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

              Klasyka na twoim stole

              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

              Kopytka Piotra Kucharskiego

              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

              Knedle ze śliwkami Przepis 1262

              Knedle ze śliwkami

              Przepis na słodki obiad

              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

              Gulasz z fasolki z zielonym chili

              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

              Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

              Bifeki faszerowane serem feta

              Kotlety po grecku

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

              Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

              Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

              tvnpix