zamknij

Pikantne podudzia kurczaka z nutką słodyczy

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
Szaleństwo dla podniebienia
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: myszkagotuje.blogspot.comPikantne z nutką słodyczy podudzia kurczaka

Składniki

  • 6 sztuk podudzia kurczaka
  • 6 łyżek musztardy sarepskiej
  • 4 łyżki chili w proszku
  • 4 łyżki majeranku suszonego
  • 2 łyżki czosnku granulowanego
  • 3 czubate łyżki miodu wielokwiatowego
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 2 łyżki oleju
  • 6 cienkich plastrów masła
0
6

Sposób przygotowania:

  • Kurczaka natrzyj majerankiem oraz czosnkiem granulowanym. Włóż do miski
  • Dodaj musztardę, miód, paprykę słodką oraz obsypuję chili. Wszystko dokładnie mieszaj tak by wklepać marynatę w mięso
  • Dolej olej i jeszcze raz mieszaj (ja swojego kurczaka schowałam na około 5 godzin do lodówki ale nie jest to konieczne)
  • Kurczaka ułóż na natłuszczonej foli aluminiowej na blaszce, na każdy kawałek połóż plasterek masła
  • Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około godziny
  • Pod koniec możesz zwiększyć temperaturę by bardziej podpiec skórkę
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

pierwszy raz w zyciu tak dokladnie obgryzłam kostki :) świetna marynata

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      dobre bardzo mi smakowalo tylko ja nie dodawalam chilii tylko czosnku startego

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Bardzo ciekawie i smacznie :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

              Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

              Kotlety mielone na ostro Przepis 19

              Kotlety mielone na ostro

              Nowa wersja znanego dania

              Śledzie Kasi Klich
              Przepis 34

              Śledzie Kasi Klich

              Śledź o korzennym posmaku

              Szaszłyki wyborne Przepis 59

              Szaszłyki wyborne

              Nie tylko na sezon grillowy

              Grillowany ser halloumi Przepis 41

              Grillowany ser halloumi

              Najlepszy podany z figami i orzechami

              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

              Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

              Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

              Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

              Puszyste ego Przepis 14

              Puszyste ego

              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

              tvnpix