zamknij

Pikantne podudzia kurczaka z nutką słodyczy

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
Szaleństwo dla podniebienia
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: myszkagotuje.blogspot.comPikantne z nutką słodyczy podudzia kurczaka

Składniki

  • 6 sztuk podudzia kurczaka
  • 6 łyżek musztardy sarepskiej
  • 4 łyżki chili w proszku
  • 4 łyżki majeranku suszonego
  • 2 łyżki czosnku granulowanego
  • 3 czubate łyżki miodu wielokwiatowego
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 2 łyżki oleju
  • 6 cienkich plastrów masła
0
6

Sposób przygotowania:

  • Kurczaka natrzyj majerankiem oraz czosnkiem granulowanym. Włóż do miski
  • Dodaj musztardę, miód, paprykę słodką oraz obsypuję chili. Wszystko dokładnie mieszaj tak by wklepać marynatę w mięso
  • Dolej olej i jeszcze raz mieszaj (ja swojego kurczaka schowałam na około 5 godzin do lodówki ale nie jest to konieczne)
  • Kurczaka ułóż na natłuszczonej foli aluminiowej na blaszce, na każdy kawałek połóż plasterek masła
  • Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około godziny
  • Pod koniec możesz zwiększyć temperaturę by bardziej podpiec skórkę
Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

pierwszy raz w zyciu tak dokladnie obgryzłam kostki :) świetna marynata

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      dobre bardzo mi smakowalo tylko ja nie dodawalam chilii tylko czosnku startego

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Bardzo ciekawie i smacznie :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Carpaccio z buraków Kasi Klich
              Przepis 66

              Carpaccio z buraków Kasi Klich

              Wytworna wersja pospolitego warzywa

              Knedle ze śliwkami Przepis 1262

              Knedle ze śliwkami

              Przepis na słodki obiad

              Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

              Burgery z musztardą i boczkiem

              W klimacie amerykańskiego baru

              Harira by Joseph Seeletso
              Przepis 61

              Harira by Joseph Seeletso

              Odrobina Afryki w twojej kuchni

              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

              Sarna w wielkim mieście

              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

              Puszyste ego Przepis 14

              Puszyste ego

              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

              Ryba w curry Przepis 15

              Ryba w curry

              Indie na talerzu

              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

              Kopytka Piotra Kucharskiego

              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

              tvnpix