zamknij

Pikantne szaszłyki

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia turecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Coś dla wielbicieli ostrych dań
Ugotowałem to!29
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Autor: BBSpikantne szaszłyki

Składniki

  • 300g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 100g boczku
  • 1 cukinia
  • 1/2 łyżeczki  kurkumy
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1-2 papryczki chilli
  • do smaku sól i pieprz
  • oliwa lub olej do smażenia
0
18

Sposób przygotowania:

  • Mielone mięso wyłóż do miski, wbij jajko, dodaj pieprz, sól, posiekane chili, mielony kumin i kurkumę. Dobrze wymieszaj.
  • Mięso uformuj w kulki, smaż je na patelni na rozgrzanej oliwie.
  • Cukinie obierz nożem szczelinowym w cienkie paski.
  • Ponakłuwaj na drewniane szpadki kulki smażonego mielonego mięsa na przemian ze zwiniętym w harmonijkę boczkiem i cukinią.
  • Zapiekaj w piekarniku ok. 15 minut, lub na grillu. Podawaj z pikantnym ketchupem lub pastą paprykową.
Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

moze być ten mielone mięso z indyka

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Czy mięso wieprzowe można zmienić na pierś z kurczaka ?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          pewnie, śmiało

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              pycha uwielbiam szaszłyki

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                  Kopytka Piotra Kucharskiego

                  Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                  Corpus delicti końca lata

                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                  Tatar ze śledzia
                  Przepis 13

                  Tatar ze śledzia

                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy

                  Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich
                  Przepis 66

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich

                  Wytworna wersja pospolitego warzywa

                  Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                  Pomidorki z karmelem i lodami

                  Deserowa wersja pomidora

                  Zupa tajska Kasi Klich
                  Przepis 14

                  Zupa tajska Kasi Klich

                  Ogień w gardle!

                  Champion cyklistów Przepis 16

                  Champion cyklistów

                  Niebanalna szarlotka

                  tvnpix