zamknij

Pikantne szaszłyki

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia turecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Coś dla wielbicieli ostrych dań
Ugotowałem to!29
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSpikantne szaszłyki

Składniki

  • 300g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 100g boczku
  • 1 cukinia
  • 1/2 łyżeczki  kurkumy
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1-2 papryczki chilli
  • do smaku sól i pieprz
  • oliwa lub olej do smażenia
0
18

Sposób przygotowania:

  • Mielone mięso wyłóż do miski, wbij jajko, dodaj pieprz, sól, posiekane chili, mielony kumin i kurkumę. Dobrze wymieszaj.
  • Mięso uformuj w kulki, smaż je na patelni na rozgrzanej oliwie.
  • Cukinie obierz nożem szczelinowym w cienkie paski.
  • Ponakłuwaj na drewniane szpadki kulki smażonego mielonego mięsa na przemian ze zwiniętym w harmonijkę boczkiem i cukinią.
  • Zapiekaj w piekarniku ok. 15 minut, lub na grillu. Podawaj z pikantnym ketchupem lub pastą paprykową.
Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

moze być ten mielone mięso z indyka

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Czy mięso wieprzowe można zmienić na pierś z kurczaka ?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          pewnie, śmiało

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              pycha uwielbiam szaszłyki

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                  Kotlety mielone na ostro

                  Nowa wersja znanego dania

                  Śledzie Kasi Klich
                  Przepis 34

                  Śledzie Kasi Klich

                  Śledź o korzennym posmaku

                  Gulasz z kopytkami Przepis 197

                  Gulasz z kopytkami

                  Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                  Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

                  Orzechowy gangster z Bronxu

                  Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                  Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                  Bifeki faszerowane serem feta

                  Kotlety po grecku

                  Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                  Kotleciki z brzoskwiniami

                  Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                  Harira by Joseph Seeletso
                  Przepis 61

                  Harira by Joseph Seeletso

                  Odrobina Afryki w twojej kuchni

                  Pudding z bagietki Przepis 17

                  Pudding z bagietki

                  Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                  tvnpix