zamknij

Pikantne szaszłyki

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia turecka Kuchnia | 4 Ilość porcji
Coś dla wielbicieli ostrych dań
Ugotowałem to!29
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
6komentarzy
Autor: BBSpikantne szaszłyki

Składniki

  • 300g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • 100g boczku
  • 1 cukinia
  • 1/2 łyżeczki  kurkumy
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1-2 papryczki chilli
  • do smaku sól i pieprz
  • oliwa lub olej do smażenia
0
18

Sposób przygotowania:

  • Mielone mięso wyłóż do miski, wbij jajko, dodaj pieprz, sól, posiekane chili, mielony kumin i kurkumę. Dobrze wymieszaj.
  • Mięso uformuj w kulki, smaż je na patelni na rozgrzanej oliwie.
  • Cukinie obierz nożem szczelinowym w cienkie paski.
  • Ponakłuwaj na drewniane szpadki kulki smażonego mielonego mięsa na przemian ze zwiniętym w harmonijkę boczkiem i cukinią.
  • Zapiekaj w piekarniku ok. 15 minut, lub na grillu. Podawaj z pikantnym ketchupem lub pastą paprykową.
Zainspiruj nas

Komentarze (6)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

moze być ten mielone mięso z indyka

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Czy mięso wieprzowe można zmienić na pierś z kurczaka ?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          pewnie, śmiało

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              pycha uwielbiam szaszłyki

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Babka ziemniaczana Przepis 27117

                  Babka ziemniaczana

                  Podlaski specjał

                  Tatar ze śledzia
                  Przepis 13

                  Tatar ze śledzia

                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                  Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                  Kotleciki z brzoskwiniami

                  Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                  Zupa tajska Kasi Klich
                  Przepis 14

                  Zupa tajska Kasi Klich

                  Ogień w gardle!

                  Ryba w curry Przepis 15

                  Ryba w curry

                  Indie na talerzu

                  Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                  Deser z mrożonych truskawek

                  Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                  Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                  Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                  Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy

                  Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                  tvnpix