zamknij

Piszinger mamy Ani Starmach

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Zobacz to prawdziwe waflowe cudo!
Ugotowałem to!26
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Piszinger mamy Ani Starmach
Ciasto czekoladowe Ani Starmach

Składniki

  • 1,5 kostki  masła
  • 25 dag  cukru
  • 4 żółtka
  • 10 dag  gorzkiego kakao
  • 10 andrutów
  • 2 łyżki koniaku
  • do smaku wiórki kokoowe
0
17

Sposób przygotowania:

Cukier wsyp do rondelka, dodaj odrobinę wody, zagotuj, stopniowo dodawaj masło, czekaj aż się rozpuści. Następnie ściągnij garnek z ognia i pojedynczo dodawaj jajka, cały czas mieszając. Do jednolitej masy dodaj kakao i odrobinę koniaku. Andrut posmaruj masą, przełóż andrutem, posmaruj masą… Wierzch posyp wiórkami kokosowymi! Mniam!

Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pycha mama robila to i nie bylo tego w 15 min!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      a czy mozna kolejne warstwy posypac posiekanymi orzechami?a jedną warstwę przełozyc kwasnym dżemem?co wy na to?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          nie dałam rady niestety dokończyć filmiku ze względu na prowadzącą...

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              pani na filmie wygląda na amatorkę, w taki sposób to przygotowuje....

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  wygląda na to że andruty w niektórych miejscach są puste.A z całą pewnością andruty będą mokre przy takiej rzadkiej masie .czyli gumowate.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Nareszcie znalazłam podobny przepis, którego szukałam od kilkunastu lat. Robiłam takie piszingery kilkukrotnie, potem była kilkunastoletnia przerwa ...i już nie potrafiłam odtworzyć pierwotnej wersji. Pamiętam jednak, że do rozpuszczonego masła w cukrze dodawałam żółtkowy kogel-mogel a na końcu jeszcze wmieszałam ubitą pianę z białek.... rozwiń

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          super nie myślałam że to taki prosty przepis alkohol naprawdę wyciąga smak

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              obłędny! i bardzo łatwy w przygotowaniu. BARDZO POLECAM!

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  Pomoc | Zasady forum
                                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                  Zobacz również

                                  Carpaccio z buraków Kasi Klich
                                  Przepis 66

                                  Carpaccio z buraków Kasi Klich

                                  Wytworna wersja pospolitego warzywa

                                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                                  Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                                  Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                                  Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

                                  Chleb z płatkami owsianymi

                                  Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                                  Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                                  Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                                  Efektowne i proste danie

                                  Szaszłyki wyborne Przepis 59

                                  Szaszłyki wyborne

                                  Nie tylko na sezon grillowy

                                  Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                                  Deser z mrożonych truskawek

                                  Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                                  Zupa tajska Kasi Klich
                                  Przepis 14

                                  Zupa tajska Kasi Klich

                                  Ogień w gardle!

                                  Corpus delicti końca lata Przepis 211

                                  Corpus delicti końca lata

                                  Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                                  tvnpix