zamknij

Piwne brownie

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Czekolada górą!
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Autor: Janka Pomianowska - piankablog.plPiwne brownie

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g masła
  • 125 g mąki
  • 2 czubate łyżeczki ciemnego kakao
  •  szczypta soli
  • 4 jajka
  • szklanka miodowego piwa
  • 100 g ciemnego cukru
  • łyżeczka rozpuszczalnej kawy
  • garść orzechów laskowych
0
5

Sposób przygotowania:

  • Masło, kawę i czekoladę rozpuść na malutkim ogniu
  • Dodaj piwo, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia
  • W dużej misce ubij na puszystą masę jajka z cukrem
  • W drugiej misce wymieszaj suche składniki
  • Delikatnie połącz masę piwno-czekoladową z jajkami, następnie z suchymi składnikami. Przelej do kwadratowej foremki i piecz 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni
  • Ciasto powinno się ściąć, ale nadal być wilgotne
Piwne brownie
Autor: Janka Pomianowska - piankablog.pl Piwne brownie

Autor: Janka Pomianowska - piankablog.pl

Autorka bierze udział w akcji "warszawski Smak" 06 lipca w La Playa w Warszawie. Sprawdź szczegóły.

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

świetny przepis, ciasto pięknie pachnie, polecam!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      tvnpix