zamknij

Piwne brownie

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Czekolada górą!
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Janka Pomianowska - piankablog.plPiwne brownie

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g masła
  • 125 g mąki
  • 2 czubate łyżeczki ciemnego kakao
  •  szczypta soli
  • 4 jajka
  • szklanka miodowego piwa
  • 100 g ciemnego cukru
  • łyżeczka rozpuszczalnej kawy
  • garść orzechów laskowych
0
4

Sposób przygotowania:

  • Masło, kawę i czekoladę rozpuść na malutkim ogniu
  • Dodaj piwo, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia
  • W dużej misce ubij na puszystą masę jajka z cukrem
  • W drugiej misce wymieszaj suche składniki
  • Delikatnie połącz masę piwno-czekoladową z jajkami, następnie z suchymi składnikami. Przelej do kwadratowej foremki i piecz 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni
  • Ciasto powinno się ściąć, ale nadal być wilgotne
Piwne brownie
Autor: Janka Pomianowska - piankablog.pl Piwne brownie

Autor: Janka Pomianowska - piankablog.pl

Autorka bierze udział w akcji "warszawski Smak" 06 lipca w La Playa w Warszawie. Sprawdź szczegóły.

Zainspiruj nas

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

świetny przepis, ciasto pięknie pachnie, polecam!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      tvnpix