zamknij

Pizza z młodą kapustą

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z kaszą gryczaną i oscypkiem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/ Dzień Dobry TVNPizza z młodą kapustą, kaszą gryczaną, oscypkiem

Składniki

  • 900 g mąki
  • 500 ml wody
  • 200 g oscypka
  • 15  soli
  • 25 g drożdży
  • 6 pomidorów
  •  młoda kapusta
  • 250 g kaszy gryczanej
  • 6 młodych ziemniaków
  • 100 g  kiełbasy krakowskiej
  •  cebula dymka
  • 100 g pieczarek
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Z mąki, wody, drożdży, soli przygotuj ciasto, odstaw do wyrośnięcia.
  • Cebulę przesmaż na oleju, dodaj kapustę poszatkowaną, duś do miękkości.
  • Dodaj na koniec pomidory i koperek.
  • Dopraw bardzo solidnie pieprzem czarnym, solą i kminkiem mielonym.
  • Kaszę gotuj krótko w wodzie i połącz z tartym oscypkiem.
  • Ziemniaki pokrój w plastry i gotuj w wodzie.
  • Ciasto rozłóż, na wierzch ułóż kaszę, przykryj kapustą, plasterkami kiełbasy krakowskiej i plasterkami ziemniaków.
  • Skrop olejem i wstaw do piekarnika.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor przepisu: Andrzej Polan.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

śmietnik, a nie pizza

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      tvnpix