zamknij

Placek po niderlandzku

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ciasto Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Placek z owocami
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: East News/ Tomasz UrbanekPlacek po niderlandzku

Składniki

  • 90 g masła
  • 110 ml mleka
  • 120 g mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 100 g mlecznej czekolady
  •  świeża mięta
  •  maliny (mogą być mrożone)
  •  cukier puder
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do 220 stopni, po czym umieść w nim miedzianą patelnię (lub naczynie do pieczenia) z masłem.
  • W niewielkiej misce zmieszaj mąkę, jajka, mleko oraz sól.
  • Kiedy masło się roztopi, wlej ciasto na środek patelni i piecz przez około 12 minut.
  • W międzyczasie umieść czekoladę w małym garnuszku i rozpuść.
  • Kiedy placek jest gotowy pozbądź się nadwyżki masła, posyp go cukrem pudrem, polej czekoladą i udekoruj miętą oraz malinami.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Autor: Marta Gerber.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix