zamknij

Placki z kefiru z jogurtem i z galaretką

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Placuszki z kefirem zamiast śmietany - lekki podwieczorek
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Le targ/materiały promocyjnePlacki z kefiru z jogurtem i z galaretką 1

Składniki

  • 150 g mąki białej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 15 g cukru
  • 150 ml mleka 4% (Mleko Dla Stolicy)
  • 100 ml kefiru (Mleko Dla Stolicy)
  • 1 małe jajo od szczęśliwej kury
  • 40 g masła rozpuszczonego i przestudzonego (Mleko Dla Stolicy)
  •  sok malinowy (Wiatrowy Sad)
  •  żelatyna
  •  jogurt pomarańczowo-imbirowy (Mleczna Droga)
  •  konfitura pomarańczowa (Wootwórnia)
  •  masło klarowane (Mleko Dla Stolicy)
  •  świeża bazylia
0
2

Sposób przygotowania:

  • Sok połączy z żelatyną, wlej do foremek i odstaw do lodówki, do zastygnięcia. Mąkę, proszek i cukier wymieszaj w misce. Mleko, kefir, jajo, masło zmiksuj w drugiej misce i stopniowo dodawaj suche składniki, nie przerywając miksowania.
  • Placki usmaż na klarowanym maśle, z obu stron. Podaj z jogurtem, pomarańczową konfiturą, malinową galaretką i świeżą bazylią.

***

Naturalna, tradycyjna żywność prosto od wytwórcy jest dostępna na miejskim targu - Le Targu! Wiejskie jaja, sery wytwarzane tradycyjnymi metodami, chleby na zakwasie, miody od pszczelarzy i kiełbasy od wędzarzy to oferta miejskiego bazaru na Saskiej Kępie. To jedno z miejsc, gdzie kupisz potrzebne do wykonania dania składniki.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix