zamknij

Placki z kefiru z jogurtem i z galaretką

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Placuszki z kefirem zamiast śmietany - lekki podwieczorek
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Le targ/materiały promocyjnePlacki z kefiru z jogurtem i z galaretką 1

Składniki

  • 150 g mąki białej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 15 g cukru
  • 150 ml mleka 4% (Mleko Dla Stolicy)
  • 100 ml kefiru (Mleko Dla Stolicy)
  • 1 małe jajo od szczęśliwej kury
  • 40 g masła rozpuszczonego i przestudzonego (Mleko Dla Stolicy)
  •  sok malinowy (Wiatrowy Sad)
  •  żelatyna
  •  jogurt pomarańczowo-imbirowy (Mleczna Droga)
  •  konfitura pomarańczowa (Wootwórnia)
  •  masło klarowane (Mleko Dla Stolicy)
  •  świeża bazylia
0
2

Sposób przygotowania:

  • Sok połączy z żelatyną, wlej do foremek i odstaw do lodówki, do zastygnięcia. Mąkę, proszek i cukier wymieszaj w misce. Mleko, kefir, jajo, masło zmiksuj w drugiej misce i stopniowo dodawaj suche składniki, nie przerywając miksowania.
  • Placki usmaż na klarowanym maśle, z obu stron. Podaj z jogurtem, pomarańczową konfiturą, malinową galaretką i świeżą bazylią.

***

Naturalna, tradycyjna żywność prosto od wytwórcy jest dostępna na miejskim targu - Le Targu! Wiejskie jaja, sery wytwarzane tradycyjnymi metodami, chleby na zakwasie, miody od pszczelarzy i kiełbasy od wędzarzy to oferta miejskiego bazaru na Saskiej Kępie. To jedno z miejsc, gdzie kupisz potrzebne do wykonania dania składniki.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

tvnpix