zamknij

Placki z kefiru z jogurtem i z galaretką

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Placuszki z kefirem zamiast śmietany - lekki podwieczorek
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Le targ/materiały promocyjnePlacki z kefiru z jogurtem i z galaretką 1

Składniki

  • 150 g mąki białej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 15 g cukru
  • 150 ml mleka 4% (Mleko Dla Stolicy)
  • 100 ml kefiru (Mleko Dla Stolicy)
  • 1 małe jajo od szczęśliwej kury
  • 40 g masła rozpuszczonego i przestudzonego (Mleko Dla Stolicy)
  •  sok malinowy (Wiatrowy Sad)
  •  żelatyna
  •  jogurt pomarańczowo-imbirowy (Mleczna Droga)
  •  konfitura pomarańczowa (Wootwórnia)
  •  masło klarowane (Mleko Dla Stolicy)
  •  świeża bazylia
0
2

Sposób przygotowania:

  • Sok połączy z żelatyną, wlej do foremek i odstaw do lodówki, do zastygnięcia. Mąkę, proszek i cukier wymieszaj w misce. Mleko, kefir, jajo, masło zmiksuj w drugiej misce i stopniowo dodawaj suche składniki, nie przerywając miksowania.
  • Placki usmaż na klarowanym maśle, z obu stron. Podaj z jogurtem, pomarańczową konfiturą, malinową galaretką i świeżą bazylią.

***

Naturalna, tradycyjna żywność prosto od wytwórcy jest dostępna na miejskim targu - Le Targu! Wiejskie jaja, sery wytwarzane tradycyjnymi metodami, chleby na zakwasie, miody od pszczelarzy i kiełbasy od wędzarzy to oferta miejskiego bazaru na Saskiej Kępie. To jedno z miejsc, gdzie kupisz potrzebne do wykonania dania składniki.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

tvnpix