zamknij

Placki z marchewką i awokado

Przepis

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Placuszki pełne karotenu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: pannamadziaPlacki z marchewką i awokado

Składniki

  • 1 jajko
  • szczypta soli i pieprzu czarnego
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta cynamonu
  • 1/2 miękkiego awokado
  • sok z 1/2 cytryny
  • 3 marchewki
  • 1 cebula
  • 5 łyżek płatków owsianych błyskawicznych
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Marchewkę obierz i ugotuj w osolonej wodzie, aż do miękkości.
  • Odstaw do ostygnięcia.
  • Piekarnik nagrzej do 180 stopni (opcja grzania: termoobieg).
  • Awokado obierz ze skórki, pozbawić pestki.
  • Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  • Marchewkę zblenduj razem z awokado i cebulą na gładką, jednolitą masę.
  • Dodaj jajko, sok wyciśnięty z cytryny płatki owsiane oraz przyprawy: cynamon, paprykę ostrą i słodką, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól.
  • Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
  • Masę rozłóż za pomocą łyżki na blaszce wyłożonej matą silikonową (lub papierem do pieczenia), tak aby powstało dziewięć placków.
  • Wstaw do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 minut. Po tym czasie placuszki wyjąć, przełożyć na talerz i podawać.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Czy podana jest właściwa ilość soku z cytryny? Tak kwaśne wyszło, że się jeść nie da...

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      tvnpix