zamknij

Plastry wołowiny z rukolą

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z dressingiem z orzechów i miodu
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Hyatt RegencyPlastry wołowiny z rukolą

Składniki

  • 0,4 kg rumsztyka wołowego
  • 3 g sałaty rukoli
  • 200 g sera zagrodowego
  • 300 g gruszek "konferencja"
  • 100 g mieszanki orzechów (pini, laskowych, włoskich)
  • 50 ml ocu balsamicznego
  • 50 g miodu z dachu hotelu Hyatt Łazienki
  • 1 cytryna
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 100 ml oliwy z oliwek
  •  sól i pieprz do smaku
0
1

 

 

Sposób przygotowania:

  • Mięso pokrój na plastry, przypraw pieprzem i usmaż z każdej strony
  • Po usmażeniu przypraw solą morską i skrop oliwą
  • Salatę oczyść i umyj, gruszkę pokrój na cząstki, ser połam na kawałki
  • Przygotowanie dressingu do sałaty: orzechy zalej wrzątkiem, oczyść i zmiksuj z octem, miodem i sokiem z cytryny
  • Następnie miksując dodaj olej do uzyskania gęstej konsystencji
  • Wymieszaj sałatę z dressingiem i ułóż delikatnie na głębokim talerzu, ułóż następnie ser, cząstki gruszki i rozłóż kawałki polędwicy wołowej, posypując orzechami

* miód z pasieki hotelowej możesz zastąpić swoim ulubionym miodem

Przepis autorstwa Szefa Kuchni Hotelu Hyatt Regency w Warszawie, ul. Belwederska 23

Plastry wołowiny z rukolą
Autor: Hyatt Regency Plastry wołowiny z rukolą

 

Plastry wołowiny z rukolą
Autor: Hyatt Regency Plastry wołowiny z rukolą
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 313

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

tvnpix