zamknij

Plastry wołowiny z rukolą

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z dressingiem z orzechów i miodu
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Hyatt RegencyPlastry wołowiny z rukolą

Składniki

  • 0,4 kg rumsztyka wołowego
  • 3 g sałaty rukoli
  • 200 g sera zagrodowego
  • 300 g gruszek "konferencja"
  • 100 g mieszanki orzechów (pini, laskowych, włoskich)
  • 50 ml ocu balsamicznego
  • 50 g miodu z dachu hotelu Hyatt Łazienki
  • 1 cytryna
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 100 ml oliwy z oliwek
  •  sól i pieprz do smaku
0
1

 

 

Sposób przygotowania:

  • Mięso pokrój na plastry, przypraw pieprzem i usmaż z każdej strony
  • Po usmażeniu przypraw solą morską i skrop oliwą
  • Salatę oczyść i umyj, gruszkę pokrój na cząstki, ser połam na kawałki
  • Przygotowanie dressingu do sałaty: orzechy zalej wrzątkiem, oczyść i zmiksuj z octem, miodem i sokiem z cytryny
  • Następnie miksując dodaj olej do uzyskania gęstej konsystencji
  • Wymieszaj sałatę z dressingiem i ułóż delikatnie na głębokim talerzu, ułóż następnie ser, cząstki gruszki i rozłóż kawałki polędwicy wołowej, posypując orzechami

* miód z pasieki hotelowej możesz zastąpić swoim ulubionym miodem

Przepis autorstwa Szefa Kuchni Hotelu Hyatt Regency w Warszawie, ul. Belwederska 23

Plastry wołowiny z rukolą
Autor: Hyatt Regency Plastry wołowiny z rukolą

 

Plastry wołowiny z rukolą
Autor: Hyatt Regency Plastry wołowiny z rukolą
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

tvnpix