zamknij

Plastry wołowiny z rukolą

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z dressingiem z orzechów i miodu
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Hyatt RegencyPlastry wołowiny z rukolą

Składniki

  • 0,4 kg rumsztyka wołowego
  • 3 g sałaty rukoli
  • 200 g sera zagrodowego
  • 300 g gruszek "konferencja"
  • 100 g mieszanki orzechów (pini, laskowych, włoskich)
  • 50 ml ocu balsamicznego
  • 50 g miodu z dachu hotelu Hyatt Łazienki
  • 1 cytryna
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 100 ml oliwy z oliwek
  •  sól i pieprz do smaku
0
1

 

 

Sposób przygotowania:

  • Mięso pokrój na plastry, przypraw pieprzem i usmaż z każdej strony
  • Po usmażeniu przypraw solą morską i skrop oliwą
  • Salatę oczyść i umyj, gruszkę pokrój na cząstki, ser połam na kawałki
  • Przygotowanie dressingu do sałaty: orzechy zalej wrzątkiem, oczyść i zmiksuj z octem, miodem i sokiem z cytryny
  • Następnie miksując dodaj olej do uzyskania gęstej konsystencji
  • Wymieszaj sałatę z dressingiem i ułóż delikatnie na głębokim talerzu, ułóż następnie ser, cząstki gruszki i rozłóż kawałki polędwicy wołowej, posypując orzechami

* miód z pasieki hotelowej możesz zastąpić swoim ulubionym miodem

Przepis autorstwa Szefa Kuchni Hotelu Hyatt Regency w Warszawie, ul. Belwederska 23

Plastry wołowiny z rukolą
Autor: Hyatt Regency Plastry wołowiny z rukolą

 

Plastry wołowiny z rukolą
Autor: Hyatt Regency Plastry wołowiny z rukolą
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix