zamknij

Plastry wołowiny z rukolą

Przepis

sałatka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z dressingiem z orzechów i miodu
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Hyatt RegencyPlastry wołowiny z rukolą

Składniki

  • 0,4 kg rumsztyka wołowego
  • 3 g sałaty rukoli
  • 200 g sera zagrodowego
  • 300 g gruszek "konferencja"
  • 100 g mieszanki orzechów (pini, laskowych, włoskich)
  • 50 ml ocu balsamicznego
  • 50 g miodu z dachu hotelu Hyatt Łazienki
  • 1 cytryna
  • 100 ml oleju rzepakowego
  • 100 ml oliwy z oliwek
  •  sól i pieprz do smaku
0
1

 

 

Sposób przygotowania:

  • Mięso pokrój na plastry, przypraw pieprzem i usmaż z każdej strony
  • Po usmażeniu przypraw solą morską i skrop oliwą
  • Salatę oczyść i umyj, gruszkę pokrój na cząstki, ser połam na kawałki
  • Przygotowanie dressingu do sałaty: orzechy zalej wrzątkiem, oczyść i zmiksuj z octem, miodem i sokiem z cytryny
  • Następnie miksując dodaj olej do uzyskania gęstej konsystencji
  • Wymieszaj sałatę z dressingiem i ułóż delikatnie na głębokim talerzu, ułóż następnie ser, cząstki gruszki i rozłóż kawałki polędwicy wołowej, posypując orzechami

* miód z pasieki hotelowej możesz zastąpić swoim ulubionym miodem

Przepis autorstwa Szefa Kuchni Hotelu Hyatt Regency w Warszawie, ul. Belwederska 23

Plastry wołowiny z rukolą
Autor: Hyatt Regency Plastry wołowiny z rukolą

 

Plastry wołowiny z rukolą
Autor: Hyatt Regency Plastry wołowiny z rukolą
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

tvnpix