zamknij

Polędwica w ryżu z warzywami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ciekawy pomysł na panierkę
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsPolędwica w ryżu z warzywami

Składniki

  • 2 polędwice wieprzowe
  • 2 łyżki ryżu
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej
  • 2 pietruszki (korzeń)
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 500 g brukselki
  • 1 seler
  • 4 marchewki z nacią
  • do smażenia oliwa
  • garść natki pietruszki
0
0

Sposób przygotowania:

  • Warzywa pokrój w nieduże kawałki, brukselkę oczyść z liści wierzchnich, środek przekój na połówki.
  • Wrzuć na wrzącą wodę i blanszuj.
  • Ryż gotuj w wodzie osolonej, odcedź i wyłóż na papier, aby wysechł.
  • Olej rozgrzej i wstaw w sitku wysuszony ryż, chwilę smaż potrząsając sitkiem i wysyp na ręcznik papierowy, aby pozbawić ryż nadmiaru tłuszczu.
  • Polędwiczkę dopraw pieprzem i obsmaż na patelni. Do właściwego wypieczenia wsadź polędwiczkę do piekarnika.
  • Upieczoną smaruj delikatnie musztardą i obtocz w prażonym ryżu połączonym z natką pietruszki.
  • Warzywa zblanszowane połącz z oliwą, pieprzem, solą i podawaj z polędwiczkami.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

tvnpix