zamknij

Polędwiczki po myśliwsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Polędwiczki z grzybami, śliwkami i boczkiem
Ugotowałem to!2
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Polędwiczki po myśliwsku
Polędwiczki po myśliwsku

Składniki

  • 4 polędwiczek
  • 1 opakowanie śliwek suszonych
  • 2 opakowania boczku wędzonego
  • 3 ogórki kiszone
  • 300 g szynki wiejskiej
  • 100 g grzybów suszonych
  • 1 cebula
  • odrobina sosu sojowego
  • odrobina wina czerwonego
  • odrobina mąki ziemniaczanej
  • do smaku sól i pieprz
0
9

Sposób przygotowania:

  • Cebulę pokrój w piórka i ogórka w plasterki. Następnie pokrój w paski boczek oraz szynkę.
  • Grzyby suszone namocz w gorącej wodzie, a śliwki zalej winem czerwonym.
  • Mięso pokrój i zrób w każdej porcji dziurę.
  • Następnie nadziej mięso częścią śliwek i zawiń polędwiczki plastrami boczku.
  • Cebulę podmaż na oleju. Dodaj szynkę, ogórka i przyprawę grillową. Wodę z grzybów i wino ze śliwek wlej do cebuli. Następnie pokrój  grzyby i śliwki w kawałki i wrzuć do cebuli. Dodaj sos sojowy.
  • Polędwiczki podsmaż na patelni.
  • Sos zagęść mąką ziemniaczaną z wodą. Dodaj pieprz.
  • Polędwiczki polej sosem.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa) - restauracja Kaffe Klub Stajnia

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

tvnpix