Polędwiczki po prowansalsku
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Autor przepisu:
Myszka_gotuje
Pomysł na pyszny obiad od "myszkagotuje"
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 1 polędwiczka wieprzowa długa
- 1 duża marchewka
- pół cukinii
- 10 pieczarek
- 1 żółta papryka
- 3 łyżeczki ziół prowansalskich
- 2 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki czubricy zielonej
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka przyprawy warzywnej
- 1/2 łyżeczki rozmarynu
- 1/2 łyżeczki papryki wędzonej ostrej
- dowolna ilość kaszy kuskus
0
0
Sposób przygotowania:
- Polędwiczkę umyj, osusz, pokrój w plastry. Rozbijaj je dłonią. Do miski włóż pokrojone 2 ząbki czosnku, pół łyżeczki rozmarynu, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, pół łyżeczki papryki wędzonej i 2 łyżki oliwy, dodaj mięso i dokładanie mieszaj.
- Odstaw na 30 minut. Marchewkę pokrój w słupki, cukinię, paprykę i pieczarki w kostkę. Przypraw 1 łyżeczką ziół prowansalskich i łyżeczką czubricy zielonej. Podsmaż na oliwie aż warzywa zmiękną.
- Do szklanki z wrzątkiem dodaj 1 łyżeczkę przyprawy warzywnej, zalej kaszę i odstaw na 5 minut.
- Po 5 minutach mieszaj i przypraw 1 łyżeczką czubricy zielonej, 1 łyżeczką oregano. Na patelni rozgrzej olej, smaż mięso po 2 minuty z każdej strony. Na warzywach ułóż plastry mięsa. Podaj z kuskusem.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.