zamknij

Polędwiczki po prowansalsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
Pomysł na pyszny obiad od "myszkagotuje"
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: myszkagotuje.blogspot.comPolędwiczka po prowansalsku

Składniki

  • 1 polędwiczka wieprzowa długa
  • 1 duża marchewka
  • pół cukinii
  • 10 pieczarek
  • 1 żółta papryka
  • 3 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki czubricy zielonej
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka przyprawy warzywnej
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej ostrej
  • dowolna ilość kaszy kuskus
0
0

Sposób przygotowania:

  • Polędwiczkę umyj, osusz, pokrój w plastry. Rozbijaj je dłonią. Do miski włóż pokrojone 2 ząbki czosnku, pół łyżeczki rozmarynu, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, pół łyżeczki papryki wędzonej i 2 łyżki oliwy, dodaj mięso i dokładanie mieszaj.
  • Odstaw na 30 minut. Marchewkę pokrój w słupki, cukinię, paprykę i pieczarki w kostkę. Przypraw 1 łyżeczką ziół prowansalskich i łyżeczką czubricy zielonej. Podsmaż na oliwie aż warzywa zmiękną.
  • Do szklanki z wrzątkiem dodaj 1 łyżeczkę przyprawy warzywnej, zalej kaszę i odstaw na 5 minut.
  • Po 5 minutach mieszaj i przypraw 1 łyżeczką czubricy zielonej, 1 łyżeczką oregano. Na patelni rozgrzej olej, smaż mięso po 2 minuty z każdej strony. Na warzywach ułóż plastry mięsa. Podaj z kuskusem.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

tvnpix