zamknij

Polędwiczki po prowansalsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
Pomysł na pyszny obiad od "myszkagotuje"
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: myszkagotuje.blogspot.comPolędwiczka po prowansalsku

Składniki

  • 1 polędwiczka wieprzowa długa
  • 1 duża marchewka
  • pół cukinii
  • 10 pieczarek
  • 1 żółta papryka
  • 3 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki czubricy zielonej
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka przyprawy warzywnej
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej ostrej
  • dowolna ilość kaszy kuskus
0
0

Sposób przygotowania:

  • Polędwiczkę umyj, osusz, pokrój w plastry. Rozbijaj je dłonią. Do miski włóż pokrojone 2 ząbki czosnku, pół łyżeczki rozmarynu, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, pół łyżeczki papryki wędzonej i 2 łyżki oliwy, dodaj mięso i dokładanie mieszaj.
  • Odstaw na 30 minut. Marchewkę pokrój w słupki, cukinię, paprykę i pieczarki w kostkę. Przypraw 1 łyżeczką ziół prowansalskich i łyżeczką czubricy zielonej. Podsmaż na oliwie aż warzywa zmiękną.
  • Do szklanki z wrzątkiem dodaj 1 łyżeczkę przyprawy warzywnej, zalej kaszę i odstaw na 5 minut.
  • Po 5 minutach mieszaj i przypraw 1 łyżeczką czubricy zielonej, 1 łyżeczką oregano. Na patelni rozgrzej olej, smaż mięso po 2 minuty z każdej strony. Na warzywach ułóż plastry mięsa. Podaj z kuskusem.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix