zamknij

Polędwiczki po prowansalsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Myszka_gotuje
Autor przepisu:
Pomysł na pyszny obiad od "myszkagotuje"
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: myszkagotuje.blogspot.comPolędwiczka po prowansalsku

Składniki

  • 1 polędwiczka wieprzowa długa
  • 1 duża marchewka
  • pół cukinii
  • 10 pieczarek
  • 1 żółta papryka
  • 3 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki czubricy zielonej
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka przyprawy warzywnej
  • 1/2 łyżeczki rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki papryki wędzonej ostrej
  • dowolna ilość kaszy kuskus
0
0

Sposób przygotowania:

  • Polędwiczkę umyj, osusz, pokrój w plastry. Rozbijaj je dłonią. Do miski włóż pokrojone 2 ząbki czosnku, pół łyżeczki rozmarynu, 2 łyżeczki ziół prowansalskich, pół łyżeczki papryki wędzonej i 2 łyżki oliwy, dodaj mięso i dokładanie mieszaj.
  • Odstaw na 30 minut. Marchewkę pokrój w słupki, cukinię, paprykę i pieczarki w kostkę. Przypraw 1 łyżeczką ziół prowansalskich i łyżeczką czubricy zielonej. Podsmaż na oliwie aż warzywa zmiękną.
  • Do szklanki z wrzątkiem dodaj 1 łyżeczkę przyprawy warzywnej, zalej kaszę i odstaw na 5 minut.
  • Po 5 minutach mieszaj i przypraw 1 łyżeczką czubricy zielonej, 1 łyżeczką oregano. Na patelni rozgrzej olej, smaż mięso po 2 minuty z każdej strony. Na warzywach ułóż plastry mięsa. Podaj z kuskusem.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix