zamknij

Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
i ostrą musztardą
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsPolędwiczki wieprzowe w sosie miodowym

Składniki

  • 500 g polędwiczek wieprzowych
  • 300 g ziemniaków
  • 60 ml śmietanki 30%
  • 2 łyżki ostrej musztardy
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki miodu
  • 1 opakowanie roszponki
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • odrobina oliwy
  • do smaku sól i pieprz
0
2

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki obierz, włóż do garnka z osoloną wodą i gotuj, aż będą miękkie. Polędwiczki pokrój w plastry, przełóż do miski.
  • Wymieszaj w małym naczyniu miód, musztardę, tymianek i rozmaryn. Marynatą polej mięso, dokładnie wymieszaj, odstaw na minimum 15 minut (jeśli masz czas, możesz włożyć mięso do lodówki na kilka godzin, nawet na całą noc).
  • Rozgrzej na patelni odrobinę oliwy i smaż kawałki polędwiczki przez 2 minuty z każdej strony.
  • Gotowane ziemniaki wrzuć do robota kuchennego i zmiksuj je dokładnie na gładkie puree, dodając sól, pieprz i masło, śmietankę. Gotową wieprzowinę podawaj z puree i roszponką polana odrobiną oliwy.

 

Przepis z "Dzień dobry TVN"

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix