zamknij

Polędwiczki z wędzona szynką

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z młodymi warzywami
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: materiały promocyjnePolędwiczki wieprzowe z duxelles i wędzona szynką

Składniki

  • 500 g polędwiczek wieprzowych
  • 400 g pieczarek
  • 50 g szalotek
  •  pietruszka nać, tymianek
  •  sól, pieprz
  • 100 g szynki wędzonej
  • 100 g demi glace
  • 100 ml wina czerwonego
  • 50 g masła
  • 150 ml wywaru białego
  •  trawa żubrowa, liście laurowe, ziele angielskie
  •  brukselka , szparagi, marchew, ziemniaki
0
4

Sposób przygotowania:

  • Polędwiczki obsmaż na patelni. Z drobno pokrojonych pieczarek, szalotek i ziół przygotuj farsz pieczarkowy.
  • Plastry szynki posmaruj farszem wymieszanym z żółtkiem i zawiń w to polędwiczki.
  • Piecz w temperaturze 120 st.C  przez 15 min, następnie  zroluj i obsmaż na patelni z masłem i oliwą.
  • Z wina, demi glace i żubrówki zagotuj sos. Ziemniaki pokrój,obsmaż na maśle, podduś w wywarze z tymiankiem, zielem angielskim i liściem laurowym.
  • Podawaj z listkami brukselki, obgotowaną młodą marchewką i szparagami.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix