zamknij

Polędwiczki z wędzona szynką

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Z młodymi warzywami
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: materiały promocyjnePolędwiczki wieprzowe z duxelles i wędzona szynką

Składniki

  • 500 g polędwiczek wieprzowych
  • 400 g pieczarek
  • 50 g szalotek
  •  pietruszka nać, tymianek
  •  sól, pieprz
  • 100 g szynki wędzonej
  • 100 g demi glace
  • 100 ml wina czerwonego
  • 50 g masła
  • 150 ml wywaru białego
  •  trawa żubrowa, liście laurowe, ziele angielskie
  •  brukselka , szparagi, marchew, ziemniaki
0
4

Sposób przygotowania:

  • Polędwiczki obsmaż na patelni. Z drobno pokrojonych pieczarek, szalotek i ziół przygotuj farsz pieczarkowy.
  • Plastry szynki posmaruj farszem wymieszanym z żółtkiem i zawiń w to polędwiczki.
  • Piecz w temperaturze 120 st.C  przez 15 min, następnie  zroluj i obsmaż na patelni z masłem i oliwą.
  • Z wina, demi glace i żubrówki zagotuj sos. Ziemniaki pokrój,obsmaż na maśle, podduś w wywarze z tymiankiem, zielem angielskim i liściem laurowym.
  • Podawaj z listkami brukselki, obgotowaną młodą marchewką i szparagami.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

tvnpix