zamknij

Pomidorowa pasta z cieciorki

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
okolicepalnika blox pl
Autor przepisu:
Ciekawa alternatywa
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: okolicepalnika.blox.plPomidorowa pasta z cieciorki

Składniki

  • 1 puszka cieciorki
  • 60 g suszonych pomidorów
  • pół niewielkiej cebuli
  • garść ziaren słonecznika
  • 3 łyżki wody
  • ząbek czosnku
  • do smaku sól, pieprz, kmin rzymski
0
1

Sposób przygotowania:

  • Upraż na suchej patelni ziaren słonecznika. Następnie, po lekkim przestudzeniu, wrzuć je do blendera, dodaj czosnek, wodę, zalewę z pomidorów i miksuj na gładką masę.
  • Odcedź cieciorkę i niezbyt dokładnie ugnieć ją np. tłuczkiem do ziemniaków (jeśli wolicie gładkie pasty możecie ją też zmiksować). Pomidory i cebulę drobno posiekaj. Dodaj do cieciorki. Dodaj także pastę słonecznikową i przyprawy.
  • Dokładnie wymieszaj.

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Zrobiłam, polecam. Zamiast wody dodałam oliwę z oliwek i olej z suszonych pomidorów.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      tvnpix