zamknij

Postny groch z kapustą

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Apetyczny rozgardiasz na talerzu
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Postny groch z kapustą

Składniki

  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 200 g grochu łuskanego
  • 300 g kapusty kiszonej
  • 1/2 małej główki kapusty białej
  • 30 g suszonych grzybów
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1 liść laurowy
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • sól i pieprz do smaku
0
1

Sposób przygotowania:

Groch namocz dzień wcześniej. Obraną cebulę przesmaż na maśle. Namoczone grzyby ugotuj w bulionie z przyprawami. Kiszoną kapustę odciśnij, pokrój i dodaj razem z poszatkowaną kapustą do wywaru grzybowego. Kapustę połącz z grzybami, cebulą i grochem. Dodaj miód, sól i pieprz i ponownie zagotuj.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

od pana moran oczekuje bardziej europejskich przepisow np. raka,sola.musy z ryb,
krewetki, zupa rakowa.lekkie salaty jagniecine

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      tvnpix