zamknij

Potrawka z buraków i fasoli

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Tania i pożywna!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNPotrawka z buraków i fasoli

Składniki

  • 2 łyżki sezamu (opcjonalnie
  • 200 g fasoli Piękny Jaś
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 buraki
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 paczki ryżu pełnoziarnistego
  •  sól i pieprz
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  •  oliwa z oliwek
0
0
  • Fasolę namocz i odstaw na 12 godzin. Odlej wodę z moczenia i ugotuj fasolę do miękkości.
  • W tym czasie pokrój cebulę i czosnek i podduś na oliwie z oliwek.
  • Buraki pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Podlewając wodą duś na wolnym ogniu z dodatkiem soli, pieprzu i tymianku. W trakcie dodaj ugotowaną fasolę.
  • Gdy buraki będą miękkie dodaj pomidory z puszki i dalej duś około 15 minut. W tym czasie ugotuj ryż pełnoziarnisty i podpraż sezam.
  • Potrawkę z buraków podawaj z ryżem, posypane sezamem.

Potrawa autorstwa Piotra Kucharskiego.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

tvnpix