zamknij

Potrawka z buraków i fasoli

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Tania i pożywna!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNPotrawka z buraków i fasoli

Składniki

  • 2 łyżki sezamu (opcjonalnie
  • 200 g fasoli Piękny Jaś
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 buraki
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 paczki ryżu pełnoziarnistego
  •  sól i pieprz
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  •  oliwa z oliwek
0
0
  • Fasolę namocz i odstaw na 12 godzin. Odlej wodę z moczenia i ugotuj fasolę do miękkości.
  • W tym czasie pokrój cebulę i czosnek i podduś na oliwie z oliwek.
  • Buraki pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Podlewając wodą duś na wolnym ogniu z dodatkiem soli, pieprzu i tymianku. W trakcie dodaj ugotowaną fasolę.
  • Gdy buraki będą miękkie dodaj pomidory z puszki i dalej duś około 15 minut. W tym czasie ugotuj ryż pełnoziarnisty i podpraż sezam.
  • Potrawkę z buraków podawaj z ryżem, posypane sezamem.

Potrawa autorstwa Piotra Kucharskiego.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

tvnpix