zamknij

Potrawka z dyni, choriso i cieciorki Andrzeja Polana

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Polecamy na jesienne wieczory!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Potrawka z chorizo

Składniki

  • 1 kg dyni
  • 300 g cieciorki
  • 100 ml białego wina
  • 1 łyżka miodu
  • 6 pomidorów
  • 300 g kiełbasy chorizo
  •  olej do smażenia
  • 3 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  •  sól, pieprz
  •  oregano
  •  świeży rozmaryn
  •  pieczywo rustykalne
0
0
  • Na oleju przesmaż cebulę, dodaj oregano i rozmaryn. Następnie dodaj choriso pokrojone w plastry.
  • Marchewkę startą na tarce dodaj do cebuli, czosnek.
  • Po kilku minutach dodaj dynię pokrojoną w grubą kostkę.
  • Podlej winem i odparuj krótko, następnie dodaj pomidory pokrojone w grubą kostkę, najlepiej bez skóry.
  • Dodaj miód, ostre chili, sól.
  • Wszystko wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 170 st. C.
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

cieciorka czy marchewka???!!!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Składniki nie zgadzają się z opisem, niestety.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

          Kanapki ze smażoną makrelą

          Idealne na śniadanie lub kolację

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

          Podany na delikatnym puree

          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

          Gulasz z fasolki z zielonym chili

          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

          Chleb z płatkami owsianymi

          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

          Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

          Deser z mrożonych truskawek

          Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          tvnpix