zamknij

Potrawka z dyni, choriso i cieciorki Andrzeja Polana

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Polecamy na jesienne wieczory!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Potrawka z chorizo

Składniki

  • 1 kg dyni
  • 300 g cieciorki
  • 100 ml białego wina
  • 1 łyżka miodu
  • 6 pomidorów
  • 300 g kiełbasy chorizo
  •  olej do smażenia
  • 3 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  •  sól, pieprz
  •  oregano
  •  świeży rozmaryn
  •  pieczywo rustykalne
0
0
  • Na oleju przesmaż cebulę, dodaj oregano i rozmaryn. Następnie dodaj choriso pokrojone w plastry.
  • Marchewkę startą na tarce dodaj do cebuli, czosnek.
  • Po kilku minutach dodaj dynię pokrojoną w grubą kostkę.
  • Podlej winem i odparuj krótko, następnie dodaj pomidory pokrojone w grubą kostkę, najlepiej bez skóry.
  • Dodaj miód, ostre chili, sól.
  • Wszystko wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 170 st. C.
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

cieciorka czy marchewka???!!!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Składniki nie zgadzają się z opisem, niestety.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Atletyczny kurczak Przepis 20

          Atletyczny kurczak

          Pomysł na lekkie drugie danie

          Gulasz z kopytkami Przepis 197

          Gulasz z kopytkami

          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

          Sarna w wielkim mieście

          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

          Pomidorki z karmelem i lodami

          Deserowa wersja pomidora

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          Zupa tajska Kasi Klich
          Przepis 14

          Zupa tajska Kasi Klich

          Ogień w gardle!

          Szaszłyki wyborne Przepis 59

          Szaszłyki wyborne

          Nie tylko na sezon grillowy

          tvnpix