zamknij

Powidła wiśniowe

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Wytrawne i wyjątkowe
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSPowidła wiśniowe

Składniki

  • 1 kg wiśni
  • 1 kg cukru
  • 1 kieliszek koniaku
0
0
  • Wydryluj wiśnie, zasyp je cukrem - zostaw około 100 g cukru. Wiśnie wraz z cukrem odłóż na noc.
  • Następnego dnia, odłożony cukier włóż na gorącą patelnię i zalej koniakiem.
  • Gdy cukier się rozpuści i lekko podpraży dodaj wiśnie wraz z cukrem i smaż na małym ogniu. Gorące konfitury włóż do słoiczków, zakręć i odłóż do góry denkiem na kuchni.
  • Przykryj kocem by nie traciły ciepła, następnego dnia włóż do piwnicy lub spiżarni.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

tvnpix