zamknij

Powidła wiśniowe

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Wytrawne i wyjątkowe
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSPowidła wiśniowe

Składniki

  • 1 kg wiśni
  • 1 kg cukru
  • 1 kieliszek koniaku
0
0
  • Wydryluj wiśnie, zasyp je cukrem - zostaw około 100 g cukru. Wiśnie wraz z cukrem odłóż na noc.
  • Następnego dnia, odłożony cukier włóż na gorącą patelnię i zalej koniakiem.
  • Gdy cukier się rozpuści i lekko podpraży dodaj wiśnie wraz z cukrem i smaż na małym ogniu. Gorące konfitury włóż do słoiczków, zakręć i odłóż do góry denkiem na kuchni.
  • Przykryj kocem by nie traciły ciepła, następnego dnia włóż do piwnicy lub spiżarni.
Zainspiruj nas

Zobacz również

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

tvnpix