zamknij

Powidła ze śliwkami i czekoladą

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Anna Starmach
Autor przepisu:
Powidła idealne do naleśników
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Piotr Bławicki/East News/Dzień Dobry TVNPowidła ze śliwkami i czekoladą

Składniki

  • 1 kg śliwek
  • 250 g cukru
  • 40 g czekolady mlecznej lub gorzkiej
  • 4 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru waniliowego
0
1

Sposób przygotowania:

Przepis na klasyczne naleśniki znajdziesz tutaj

  • Śliwki umyj i pozbądź się pestek, przełóż je do rondla, dodaj cukier i smaż na małym/średnim ogniu przez 4 godziny, gdy zmienią konsystencję i będą już rozgotowane.
  • Dodaj cukier waniliowy, kakao i czekoladę, wymieszaj, gotuj przez 20 minut i gotowe.
  • Przełóż do słoików lub zjedz od razu!

Przepis z "Dzień dobry TVN".


Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Zrobiłam - genialne Ewa L.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      tvnpix