zamknij

Praliny z wędzonego pstrąga

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Adam Chrząstowski
Autor przepisu:
Kulki z ryby w buraczkowym pyle
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Robert SłuszniakPraliny z wędzonego pstrąga - Adam Chrząstowski

Składniki

  • 250 g  mięsa z wędzonego na gorąco pstrąga
  • 1 łyżka  żubrówki
  • 50 g  masła (ubitego "na biało")
  • 1 łyżka  posiekanej cebuli od dymki
  • 1/2 łyżki  śmietany 18%
  • 2 łyżeczki  soku z cytryny
  • 1/2 łyżki  oliwy
  • 1/4 kostki  masła
  •  sól, pieprz
  •  suszone buraki zmielone na puder
  •  kwaśna śmietana
  •  koperek
  •  cytryna
0
2

Sposób przygotowania:

  • Poszarpane mięso pstrąga wymieszaj z ubitym na biało masłem, żubrówką, dymką, śmietaną, sokiem z cytryny, oliwą i brązowym masłem. Dopraw i odstaw do stężenia.
  • Z masy formuj kulki i otaczaj je w suszonych burakach.
  • Na talerzu rozsmaruj kwaśną śmietanę ułóż na tym praliny i udekoruj dymką, koperkiem i filecikami z cytryny.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
ursi554

Uwielbiam przepisy Pana Adama, nie są zbyt skomplikowane, na pewno spróbuję sama zrobić.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      tvnpix