zamknij

Praliny z wędzonego pstrąga

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Adam Chrząstowski
Autor przepisu:
Kulki z ryby w buraczkowym pyle
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Robert SłuszniakPraliny z wędzonego pstrąga - Adam Chrząstowski

Składniki

  • 250 g  mięsa z wędzonego na gorąco pstrąga
  • 1 łyżka  żubrówki
  • 50 g  masła (ubitego "na biało")
  • 1 łyżka  posiekanej cebuli od dymki
  • 1/2 łyżki  śmietany 18%
  • 2 łyżeczki  soku z cytryny
  • 1/2 łyżki  oliwy
  • 1/4 kostki  masła
  •  sól, pieprz
  •  suszone buraki zmielone na puder
  •  kwaśna śmietana
  •  koperek
  •  cytryna
0
2

Sposób przygotowania:

  • Poszarpane mięso pstrąga wymieszaj z ubitym na biało masłem, żubrówką, dymką, śmietaną, sokiem z cytryny, oliwą i brązowym masłem. Dopraw i odstaw do stężenia.
  • Z masy formuj kulki i otaczaj je w suszonych burakach.
  • Na talerzu rozsmaruj kwaśną śmietanę ułóż na tym praliny i udekoruj dymką, koperkiem i filecikami z cytryny.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
ursi554

Uwielbiam przepisy Pana Adama, nie są zbyt skomplikowane, na pewno spróbuję sama zrobić.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      tvnpix