zamknij

Praliny z wędzonego pstrąga

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Adam Chrząstowski
Autor przepisu:
Kulki z ryby w buraczkowym pyle
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Robert SłuszniakPraliny z wędzonego pstrąga - Adam Chrząstowski

Składniki

  • 250 g  mięsa z wędzonego na gorąco pstrąga
  • 1 łyżka  żubrówki
  • 50 g  masła (ubitego "na biało")
  • 1 łyżka  posiekanej cebuli od dymki
  • 1/2 łyżki  śmietany 18%
  • 2 łyżeczki  soku z cytryny
  • 1/2 łyżki  oliwy
  • 1/4 kostki  masła
  •  sól, pieprz
  •  suszone buraki zmielone na puder
  •  kwaśna śmietana
  •  koperek
  •  cytryna
0
2

Sposób przygotowania:

  • Poszarpane mięso pstrąga wymieszaj z ubitym na biało masłem, żubrówką, dymką, śmietaną, sokiem z cytryny, oliwą i brązowym masłem. Dopraw i odstaw do stężenia.
  • Z masy formuj kulki i otaczaj je w suszonych burakach.
  • Na talerzu rozsmaruj kwaśną śmietanę ułóż na tym praliny i udekoruj dymką, koperkiem i filecikami z cytryny.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
ursi554

Uwielbiam przepisy Pana Adama, nie są zbyt skomplikowane, na pewno spróbuję sama zrobić.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      tvnpix