zamknij

Praliny z wędzonego pstrąga

Przepis

przekąska Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Adam Chrząstowski
Autor przepisu:
Kulki z ryby w buraczkowym pyle
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Robert SłuszniakPraliny z wędzonego pstrąga - Adam Chrząstowski

Składniki

  • 250 g  mięsa z wędzonego na gorąco pstrąga
  • 1 łyżka  żubrówki
  • 50 g  masła (ubitego "na biało")
  • 1 łyżka  posiekanej cebuli od dymki
  • 1/2 łyżki  śmietany 18%
  • 2 łyżeczki  soku z cytryny
  • 1/2 łyżki  oliwy
  • 1/4 kostki  masła
  •  sól, pieprz
  •  suszone buraki zmielone na puder
  •  kwaśna śmietana
  •  koperek
  •  cytryna
0
2

Sposób przygotowania:

  • Poszarpane mięso pstrąga wymieszaj z ubitym na biało masłem, żubrówką, dymką, śmietaną, sokiem z cytryny, oliwą i brązowym masłem. Dopraw i odstaw do stężenia.
  • Z masy formuj kulki i otaczaj je w suszonych burakach.
  • Na talerzu rozsmaruj kwaśną śmietanę ułóż na tym praliny i udekoruj dymką, koperkiem i filecikami z cytryny.
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
ursi554

Uwielbiam przepisy Pana Adama, nie są zbyt skomplikowane, na pewno spróbuję sama zrobić.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      tvnpix