zamknij

Pstrąg duszony w winie

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Grzegorz Łapanowski
Autor przepisu:
Z sosem z pieczonej papryki
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Pstrąg duszony w winie
Autor: kulinarni.pl/3tv Pstrąg duszony w winie z sosem z pieczonej papryki

Składniki

  • 2 filety z pstrąga
  • 1 marchew
  •  biała część z jednego pora
  • 5 pieczarek
  • 4 plasterki kiełbasy chorizo
  • 150 ml białego, wytrawnego wina
  •  oliwa do smażenia
  •  świeży tymianek
  •  sos z pieczonych papryk
  •  sól i pieprz do smaku
  •  świeża kolendra do dekoracji
0
2

 

 

 

Sposób przygotowania:

  • Warzywa umyj, obierz i pokój na ładne, równe plasterki. Chorizo posiekaj w drobną kostkę
  • Kiełbasę wrzuć do rozgrzanego rondla, po chwili dorzuć warzywa, krótko smaż i zalej białym winem oraz odrobiną wody. Dla pięknego aromatu, dodaj gałązki świeżego tymianku
  • Włóż do rondla dwa filety, skórą do góry, przykryj i uważaj – bardzo szybko będzie gotowa, już po kilku minutach!
  • Wyjmij kawałki ryby, a sos nieco zredukuj, dopraw solą i pieprzem
  • Filety podaj z warzywami z bulionu oraz rzeczonym sosem z pieczonych papryk, a dla podkręcenia smaku, nie zaszkodzi dodatek świeżej kolendry, czy świeżych pomidorków koktajlowych

Przepis na pastę z papryki autorstwa Grzegorza Łapanowskiego.

*kiełbaskę chorizo możesz zastąpić boczkiem

 

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy,
że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

Wielofunkcyjny piekarnik parowy z linii Inpsiration to połączenie pary i gorącego powietrza. Świetne sprawdza się w przyrządzeniu ryb, drobiu, dużych porcji mięsa, zapiekanek, deserów, domowego chleba z chrupiącą skórką, apetycznych warzyw i ciast. Jest to także najlepszy sposób na zachowanie naturalnych składników odżywczych w potrawach.

 

Electrolux
Autor: BBS Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix