zamknij

Pstrąg duszony w winie

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Grzegorz Łapanowski
Autor przepisu:
Z sosem z pieczonej papryki
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Pstrąg duszony w winie
Autor: kulinarni.pl/3tv Pstrąg duszony w winie z sosem z pieczonej papryki

Składniki

  • 2 filety z pstrąga
  • 1 marchew
  •  biała część z jednego pora
  • 5 pieczarek
  • 4 plasterki kiełbasy chorizo
  • 150 ml białego, wytrawnego wina
  •  oliwa do smażenia
  •  świeży tymianek
  •  sos z pieczonych papryk
  •  sól i pieprz do smaku
  •  świeża kolendra do dekoracji
0
2

 

 

 

Sposób przygotowania:

  • Warzywa umyj, obierz i pokój na ładne, równe plasterki. Chorizo posiekaj w drobną kostkę
  • Kiełbasę wrzuć do rozgrzanego rondla, po chwili dorzuć warzywa, krótko smaż i zalej białym winem oraz odrobiną wody. Dla pięknego aromatu, dodaj gałązki świeżego tymianku
  • Włóż do rondla dwa filety, skórą do góry, przykryj i uważaj – bardzo szybko będzie gotowa, już po kilku minutach!
  • Wyjmij kawałki ryby, a sos nieco zredukuj, dopraw solą i pieprzem
  • Filety podaj z warzywami z bulionu oraz rzeczonym sosem z pieczonych papryk, a dla podkręcenia smaku, nie zaszkodzi dodatek świeżej kolendry, czy świeżych pomidorków koktajlowych

Przepis na pastę z papryki autorstwa Grzegorza Łapanowskiego.

*kiełbaskę chorizo możesz zastąpić boczkiem

 

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy,
że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

Wielofunkcyjny piekarnik parowy z linii Inpsiration to połączenie pary i gorącego powietrza. Świetne sprawdza się w przyrządzeniu ryb, drobiu, dużych porcji mięsa, zapiekanek, deserów, domowego chleba z chrupiącą skórką, apetycznych warzyw i ciast. Jest to także najlepszy sposób na zachowanie naturalnych składników odżywczych w potrawach.

 

Electrolux
Autor: BBS Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix