zamknij

Pstrąg duszony w winie

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Grzegorz Łapanowski
Autor przepisu:
Z sosem z pieczonej papryki
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Pstrąg duszony w winie
Autor: kulinarni.pl/3tv Pstrąg duszony w winie z sosem z pieczonej papryki

Składniki

  • 2 filety z pstrąga
  • 1 marchew
  •  biała część z jednego pora
  • 5 pieczarek
  • 4 plasterki kiełbasy chorizo
  • 150 ml białego, wytrawnego wina
  •  oliwa do smażenia
  •  świeży tymianek
  •  sos z pieczonych papryk
  •  sól i pieprz do smaku
  •  świeża kolendra do dekoracji
0
2

 

 

 

Sposób przygotowania:

  • Warzywa umyj, obierz i pokój na ładne, równe plasterki. Chorizo posiekaj w drobną kostkę
  • Kiełbasę wrzuć do rozgrzanego rondla, po chwili dorzuć warzywa, krótko smaż i zalej białym winem oraz odrobiną wody. Dla pięknego aromatu, dodaj gałązki świeżego tymianku
  • Włóż do rondla dwa filety, skórą do góry, przykryj i uważaj – bardzo szybko będzie gotowa, już po kilku minutach!
  • Wyjmij kawałki ryby, a sos nieco zredukuj, dopraw solą i pieprzem
  • Filety podaj z warzywami z bulionu oraz rzeczonym sosem z pieczonych papryk, a dla podkręcenia smaku, nie zaszkodzi dodatek świeżej kolendry, czy świeżych pomidorków koktajlowych

Przepis na pastę z papryki autorstwa Grzegorza Łapanowskiego.

*kiełbaskę chorizo możesz zastąpić boczkiem

 

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux.

Płyta indukcyjna Infinite zapewnia maksymalną swobodę. Możesz korzystać z garnków o różnych kształtach i wielkości, a do tego dowolnie umieszczać je na powierzchni płyty – wystarczy,
że dno naczynia zakryje jedno z czterech widocznych oznaczeń.

Wielofunkcyjny piekarnik parowy z linii Inpsiration to połączenie pary i gorącego powietrza. Świetne sprawdza się w przyrządzeniu ryb, drobiu, dużych porcji mięsa, zapiekanek, deserów, domowego chleba z chrupiącą skórką, apetycznych warzyw i ciast. Jest to także najlepszy sposób na zachowanie naturalnych składników odżywczych w potrawach.

 

Electrolux
Autor: BBS Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

tvnpix