zamknij

Pstrąg po galicyjsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Robi wrażenie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Pstrąg po galicyjsku
Pstrąg po galicyjsku

Składniki

  • 1  pstrąg
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • odrobina mąki do obtoczenia
  • 1 cytryna
  • do dekoracji kawałek ogórka
  • do dekoracji kawałek papryki
  • do dekoracji cząstka cytryny
  • do dekoracji kawałek pomidora
  • kilka pieczarek
  • 1 oliwka
0
1

Sposób przygotowania:

  • Oczyść pstrąga i zrób w nim otwór na nadzienie. Sprósz go solą i pieprzem.
  • Następnie nadziej go chrzanem i panieruj w mące. Usmaż na patelni na lekko rozgrzanym tłuszczu, układając rybę tak, aby spodem przylegała do boków patelni. W ten sposób, po nałożeniu na talerz, pstrąg będzie sprawiał wrażenie „stojącego".
  • Z pieczarek wytnij dowolne kształty, a z ogórka, oliwki i pomodora stwórz szaszłyk.
  • Usmaż pieczarki.
  • Usmażoną rybę połóż na talerzu i udekoruj warzywami i cytryną.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa) restauracja Lotos

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Restauracja LOTOS ma najlepszego na Świecie pstrąga po Galicyjsku.
To wyśmienita restauracja. POLECAMY !!!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      tvnpix