zamknij

Pstrąg po galicyjsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Robi wrażenie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Pstrąg po galicyjsku
Pstrąg po galicyjsku

Składniki

  • 1  pstrąg
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • odrobina mąki do obtoczenia
  • 1 cytryna
  • do dekoracji kawałek ogórka
  • do dekoracji kawałek papryki
  • do dekoracji cząstka cytryny
  • do dekoracji kawałek pomidora
  • kilka pieczarek
  • 1 oliwka
0
1

Sposób przygotowania:

  • Oczyść pstrąga i zrób w nim otwór na nadzienie. Sprósz go solą i pieprzem.
  • Następnie nadziej go chrzanem i panieruj w mące. Usmaż na patelni na lekko rozgrzanym tłuszczu, układając rybę tak, aby spodem przylegała do boków patelni. W ten sposób, po nałożeniu na talerz, pstrąg będzie sprawiał wrażenie „stojącego".
  • Z pieczarek wytnij dowolne kształty, a z ogórka, oliwki i pomodora stwórz szaszłyk.
  • Usmaż pieczarki.
  • Usmażoną rybę połóż na talerzu i udekoruj warzywami i cytryną.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa) restauracja Lotos

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Restauracja LOTOS ma najlepszego na Świecie pstrąga po Galicyjsku.
To wyśmienita restauracja. POLECAMY !!!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      tvnpix