zamknij

Pstrąg smażony

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Poznaj najprostszy sposób na przygotowanie pysznego pstrąga
Ugotowałem to!22
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
13komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 4 sprawione pstrągi
  • do smaku sól i świeżo mielony pieprz
  • sok z jednej cytryny
  • do obtoczenia mąka
  • 3-4 łyżki  oleju roślinnego
  • 2 łyżki  masła
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 cytryna
0
17

Sposób przygotowania:

Ryby umyj pod bieżącą wodą i wysusz ręcznikiem papierowym. Wierzch i wnętrze ryb natrzyj solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Pstrągi obtocz w mące. Na patelni rozgrzej masło i olej i umieść pstrągi. Smaż po 6-8 minut na każdej stronie na złoty kolor na małym ogniu. W trakcie smażenia polewaj tłuszczem z patelni. Zdejmij z patelni, odsącz na ręczniku papierowym. Podawaj udekorowane natką i cytyną.

Zainspiruj nas

Komentarze (13)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

wyglada jak zdechły pstrąg

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      to jest przepyszne XDXDXDXDXD

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Nawet dobre

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              ryby są szare

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ty też

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      nie wszystkie, np złote rybki są złote,a szare są wieloryby, szra jest rzeczywistosć, niebo bywa szare....

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          ŚWIETNE RYBY! To jest bardzo-dobro-prosty przepis! BRAWO! Mała modyfikacja - smażyłem na świeżym oleju a masło podałem na rybę oraz oczywiście polewanie przez 6-8 min. piwa smażącemu podczas pieczenia powoduje większy angaż w skutek czego w ostatnich sekundach można coś dodać na pieczone pstrągi - ja dałem minutę przed zdjęciem... rozwiń

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Cześć ja nie mam piwa mam tylko spirytus

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość
                                  • ~Gość:
                                  • Cześć ja nie mam piwa mam tylko spirytus
                                  • rozwiń

                                  oj nie spirytus może powodować wymiociny

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      I taki jest najlepszy.!
                                      a do tego koniecznie gotowane ziemniaki przekrojone na pół namaczane w przyprawie staropolskiej i smażone na maśle klarowanym. Do nich koniecznie masło czosnkowe plus sałatka za kapusty pekińskiej

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          ~Gość

                                          Na taki "przepis", to i ja sam wpadłem. Tu oczekuję czegoś bardziej wymyślnego, ale prostego do zrobienia

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              Pomoc | Zasady forum
                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                              Zobacz również

                                              Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

                                              Chleb z płatkami owsianymi

                                              Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                                              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                                              Przepis 22

                                              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                                              Klasyka na twoim stole

                                              Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

                                              Kotleciki z brzoskwiniami

                                              Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

                                              Champion cyklistów Przepis 16

                                              Champion cyklistów

                                              Niebanalna szarlotka

                                              Tatar ze śledzia
                                              Przepis 13

                                              Tatar ze śledzia

                                              Rybna poezja na kromce pumpernikla

                                              Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                                              Chrupiące płatki owsiane

                                              Pyszne i proste śniadanie

                                              Grillowany ser halloumi Przepis 41

                                              Grillowany ser halloumi

                                              Najlepszy podany z figami i orzechami

                                              Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                                              Pomidorki z karmelem i lodami

                                              Deserowa wersja pomidora

                                              tvnpix