zamknij

Pudding czekoladowy

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Rozkosz dla podniebienia
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: StockFood/AgencjaFree.Pudding czekoladowy

Składniki

  •  masło i mąka do foremek
  • 100 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao minimum 60%
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • 75 g cukru
  • 40 g mąki
  • 2 łyżki kakao
  •  do dekoracji:
  •  bita śmietana
  •  cynamon
0
1

 

Sposób przygotowania:

(na 4 sztuki, foremki 150 ml)

  • Foremki wysmaruj masłem i posyp mąka.
  • Piekarnik rozgrzej do 200C (grzejnik górny i dolny).
  • Czekoladę pokrój na kawałki i roztop w kąpieli wodnej.
  • Masło rozpuść w rondelku, ale nie gotuj, wymieszaj z czekoladą (masło powinno mieć tą samą temperaturę co roztopiona czekolada).
  • Jajka utrzyj z cukrem na gładką masę i połącz z masłem czekoladowym.
  • Dodaj mąkę i kakao.
  • Powstałą masą napełnij foremki i piecz w piekarniku 10-15 minut, tak aby wnętrze puddingu było płynne.
  • Po upieczeniu ostrożnie wyjmij puddingi z foremek i podawaj z bitą śmietaną i cynamonem.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pudding wyszedł przepyszny. Faktycznie trzeba piec 10-12 minut, żeby w środku pozostał płynny.Ja piekłam w kokilkach. Pozdrawiam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      tvnpix