zamknij

Pudding czekoladowy

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Rozkosz dla podniebienia
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: StockFood/AgencjaFree.Pudding czekoladowy

Składniki

  •  masło i mąka do foremek
  • 100 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao minimum 60%
  • 100 g masła
  • 2 jajka
  • 75 g cukru
  • 40 g mąki
  • 2 łyżki kakao
  •  do dekoracji:
  •  bita śmietana
  •  cynamon
0
1

 

Sposób przygotowania:

(na 4 sztuki, foremki 150 ml)

  • Foremki wysmaruj masłem i posyp mąka.
  • Piekarnik rozgrzej do 200C (grzejnik górny i dolny).
  • Czekoladę pokrój na kawałki i roztop w kąpieli wodnej.
  • Masło rozpuść w rondelku, ale nie gotuj, wymieszaj z czekoladą (masło powinno mieć tą samą temperaturę co roztopiona czekolada).
  • Jajka utrzyj z cukrem na gładką masę i połącz z masłem czekoladowym.
  • Dodaj mąkę i kakao.
  • Powstałą masą napełnij foremki i piecz w piekarniku 10-15 minut, tak aby wnętrze puddingu było płynne.
  • Po upieczeniu ostrożnie wyjmij puddingi z foremek i podawaj z bitą śmietaną i cynamonem.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pudding wyszedł przepyszny. Faktycznie trzeba piec 10-12 minut, żeby w środku pozostał płynny.Ja piekłam w kokilkach. Pozdrawiam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      tvnpix