zamknij

Pudding jęczmienny

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Autor przepisu:
Na śniadanie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: qwert526Pudding jęczmienny, śniadaniowy

Składniki

  • 4 łyżki płatków jęczmiennych
  • 1 łyżka otrąb pszennych
  • 1 łyżeczka zarodków pszennych
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka Czekoladowego proszku budyniowego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka naturalnego kakao
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka płatków migdałowych
  • 1 szklanka wody
0
0

Sposób przygotowania:

  • W garnuszku zagotuj wodę, wsyp płatki, otręby, zarodki i pokrojone w kosteczkę jabłko. Płatki gotuj do wchłonięcia wody (można jeszcze podlać odrobiną wody).
  • W szklance wymieszaj mleko z budyniem i kakao, dolej do płatków i poczekaj, aż pudding zgęstnieje.
  • Przełóż go do miseczki i poczekaj, aż wystygnie. Włóż na noc do lodówki, a rano oblej płynnym miodem i posyp płatkami migdałów.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

tvnpix