zamknij

Pudding jęczmienny

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Autor przepisu:
Na śniadanie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: qwert526Pudding jęczmienny, śniadaniowy

Składniki

  • 4 łyżki płatków jęczmiennych
  • 1 łyżka otrąb pszennych
  • 1 łyżeczka zarodków pszennych
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka Czekoladowego proszku budyniowego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka naturalnego kakao
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka płatków migdałowych
  • 1 szklanka wody
0
0

Sposób przygotowania:

  • W garnuszku zagotuj wodę, wsyp płatki, otręby, zarodki i pokrojone w kosteczkę jabłko. Płatki gotuj do wchłonięcia wody (można jeszcze podlać odrobiną wody).
  • W szklance wymieszaj mleko z budyniem i kakao, dolej do płatków i poczekaj, aż pudding zgęstnieje.
  • Przełóż go do miseczki i poczekaj, aż wystygnie. Włóż na noc do lodówki, a rano oblej płynnym miodem i posyp płatkami migdałów.

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

tvnpix