zamknij

Pudding z bagietki

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaPudding z bagietki Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 1 duża bagietka
  • 50 g masła
  • 1/2 szklanki rodzynek lub żurawiny
  • 3 jajka
  • 3 żółtka
  • 6 łyżek cukru
  • 300 ml śmietany 30%
  • 300 ml mleka
  • 50 g mocnego alkoholu
0
8

Sposób przygotowania:

  • Formę do zapiekania wysmaruj masłem. Bagietkę pokrój w cienkie plastry, każdy posmaruj masłem i ułóż w formie „na zakładkę”. Wierzch posyp rodzynkami.
  • W dużej misce ubij żółtka z jajkami i 3 łyżkami cukru na gładką kremową masę. Dodaj śmietanę, mleko i alkohol, dokładnie ze sobą wymieszaj.
  • Otrzymaną mieszanką polej pokrojone bagietki
  • Palcami dociśnij całość i odstaw na 20 min, aby bagietka wchłonęła płyn. W tym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 180ºC. Wierzch puddingu posyp pozostałym cukrem, wstaw do piekarnika, piecz 40-50 min. Przed podaniem odstaw, aby lekko przestygło
  • Możesz podawać z ciepłą konfiturą morelową
Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ja robie z chałką i jest pyszne

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Niienawidzę tego przepisu. Poprostu nienawidzę. Jest brzydki,a po upieczeniu śmierdzi mokrym bobrem. Albo wargą łosia. Ochyda! Nie polecam ! Kasia

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          nie wiem skąd wiesz jak śmierdzi warga łosia, ale widocznie coś źle robisz skoro śmierdzi, bo ja robiłam już kilkanaście razy i ani razu nie śmierdział tylko przepięknie pachniał. pychotka

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              MYŚLĘ ŻE INTERERSUJĄCY POMYSŁ ALE ZASTANAWIAM SIĘ CZY NIE LEPSZA BEDZIE CHAŁKA????????

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  nie , chałka to zły pomysł ; /

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Chałka smaczniejsza. Czemu nie może być?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          chałka chyba będzie za słodka, to i tak już jest bardzo słodkie.

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Harira by Joseph Seeletso
                              Przepis 61

                              Harira by Joseph Seeletso

                              Odrobina Afryki w twojej kuchni

                              Corpus delicti końca lata Przepis 211

                              Corpus delicti końca lata

                              Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

                              Gulasz z kopytkami Przepis 197

                              Gulasz z kopytkami

                              Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                              Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                              Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                              Chleb orzechowy Przepis 112

                              Chleb orzechowy

                              Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                              Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                              Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                              Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                              Chrupiące płatki owsiane

                              Pyszne i proste śniadanie

                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                              Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                              Takie ciasto rozweseli każdego

                              tvnpix