zamknij

Pudding z bagietki

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Piotr  Kucharski
Autor przepisu:
Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Studioo Małgorzata KujdaPudding z bagietki Piotra Kucharskiego

Składniki

  • 1 duża bagietka
  • 50 g masła
  • 1/2 szklanki rodzynek lub żurawiny
  • 3 jajka
  • 3 żółtka
  • 6 łyżek cukru
  • 300 ml śmietany 30%
  • 300 ml mleka
  • 50 g mocnego alkoholu
0
8

Sposób przygotowania:

  • Formę do zapiekania wysmaruj masłem. Bagietkę pokrój w cienkie plastry, każdy posmaruj masłem i ułóż w formie „na zakładkę”. Wierzch posyp rodzynkami.
  • W dużej misce ubij żółtka z jajkami i 3 łyżkami cukru na gładką kremową masę. Dodaj śmietanę, mleko i alkohol, dokładnie ze sobą wymieszaj.
  • Otrzymaną mieszanką polej pokrojone bagietki
  • Palcami dociśnij całość i odstaw na 20 min, aby bagietka wchłonęła płyn. W tym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 180ºC. Wierzch puddingu posyp pozostałym cukrem, wstaw do piekarnika, piecz 40-50 min. Przed podaniem odstaw, aby lekko przestygło
  • Możesz podawać z ciepłą konfiturą morelową
Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Ja robie z chałką i jest pyszne

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Niienawidzę tego przepisu. Poprostu nienawidzę. Jest brzydki,a po upieczeniu śmierdzi mokrym bobrem. Albo wargą łosia. Ochyda! Nie polecam ! Kasia

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          nie wiem skąd wiesz jak śmierdzi warga łosia, ale widocznie coś źle robisz skoro śmierdzi, bo ja robiłam już kilkanaście razy i ani razu nie śmierdział tylko przepięknie pachniał. pychotka

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              MYŚLĘ ŻE INTERERSUJĄCY POMYSŁ ALE ZASTANAWIAM SIĘ CZY NIE LEPSZA BEDZIE CHAŁKA????????

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  nie , chałka to zły pomysł ; /

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Chałka smaczniejsza. Czemu nie może być?

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          chałka chyba będzie za słodka, to i tak już jest bardzo słodkie.

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Tatar ze śledzia
                              Przepis 13

                              Tatar ze śledzia

                              Rybna poezja na kromce pumpernikla

                              Carpaccio z buraków Kasi Klich
                              Przepis 66

                              Carpaccio z buraków Kasi Klich

                              Wytworna wersja pospolitego warzywa

                              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                              Przepis 22

                              Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                              Klasyka na twoim stole

                              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

                              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

                              Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

                              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                              Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                              Efektowne i proste danie

                              Puszyste ego Przepis 14

                              Puszyste ego

                              Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                              Kaczka pływaczka Przepis 30

                              Kaczka pływaczka

                              Kaczka i ziemniaki na słodko

                              Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

                              Chleb z płatkami owsianymi

                              Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                              tvnpix