zamknij

Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Dietetyczne i kolorowe
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSPure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym

Składniki

  • 300 g dyni
  •  szałwia
  • 150 g masła
  •  sól i pieprz
  • 100 g czerwonego ryżu
0
0

Sposób przygotowania:

  • Dynie obieramy i  kroimy w paski wkładamy do worka dodajemy łyżkę masła i kilka gałązek szałwii.
  • Worek zamykamy próżniowo a następnie na wyświetlaczu piekarnika ustawiamy odpowiedni program do gotowania Souse vide.
  • Po wyjęciu z worka dynię wkładamy do miski i rozdrabniamy widelcem, możemy również zmiksować.
  • Ryż płuczemy w zimnej wodzie. W garnku zagotowujemy dwie szklanki wody i wrzucamy ryz gotujemy do wchłonięcia wody.
  • Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy mąkę odrobinę soli i pieprzu, energicznie mieszamy trzepaczką, gotujemy 3 minuty.
  • Szałwię siekamy na większe kawałki i dodajemy gdy sos zgęstnieje, wyłączamy.
  • Wykładamy na talerz. Podajemy polane masłem szałwiowym.
Galeria foto (12)

Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym

  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (1)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (1)(1 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (2)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (2)(2 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (3)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (3)(3 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (4)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (4)(4 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (5)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (5)(5 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (6)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (6)(6 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (7)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (7)(7 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (8)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (8)(8 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (9)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (9)(9 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (10)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (10)(10 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (11)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (11)(11 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (12)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (12)(12 z 12) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

tvnpix