zamknij

Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Dietetyczne i kolorowe
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSPure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym

Składniki

  • 300 g dyni
  •  szałwia
  • 150 g masła
  •  sól i pieprz
  • 100 g czerwonego ryżu
0
0

Sposób przygotowania:

  • Dynie obieramy i  kroimy w paski wkładamy do worka dodajemy łyżkę masła i kilka gałązek szałwii.
  • Worek zamykamy próżniowo a następnie na wyświetlaczu piekarnika ustawiamy odpowiedni program do gotowania Souse vide.
  • Po wyjęciu z worka dynię wkładamy do miski i rozdrabniamy widelcem, możemy również zmiksować.
  • Ryż płuczemy w zimnej wodzie. W garnku zagotowujemy dwie szklanki wody i wrzucamy ryz gotujemy do wchłonięcia wody.
  • Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy mąkę odrobinę soli i pieprzu, energicznie mieszamy trzepaczką, gotujemy 3 minuty.
  • Szałwię siekamy na większe kawałki i dodajemy gdy sos zgęstnieje, wyłączamy.
  • Wykładamy na talerz. Podajemy polane masłem szałwiowym.
Galeria foto (12)

Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym

  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (1)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (1)(1 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (2)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (2)(2 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (3)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (3)(3 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (4)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (4)(4 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (5)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (5)(5 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (6)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (6)(6 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (7)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (7)(7 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (8)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (8)(8 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (9)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (9)(9 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (10)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (10)(10 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (11)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (11)(11 z 12) Fot. BBS
  • Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (12)
    Pure z dyni i czerwonym ryżem sosem szałwiowym (12)(12 z 12) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

tvnpix