zamknij

Puszyste ego

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHPuszyste ego

Składniki

  • ok. 400 ml  jogurtu naturalnego
  • 2  jajka
  • 1/2  laski wanilii
  • 35 g  cukru brązowego
  • łyżka miodu
  • 400 g  malin
  • ok. 50 ml  nalewki wiśniowej
0
6

Sposób przygotowania:

Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem na gładką masę, dodaj wanilię, jogurt naturalny i wymieszaj do uzyskania puszystej masy. W oddzielnym naczyniu ubij pianę z białek. Do wcześniej przygotowanego kremu dodaj białka i całość delikatnie wymieszaj. Gotowy krem wlej do pucharków.

Sos malinowy:

Maliny wypłucz, a następnie gotuj na małym ogniu przez ok. 10 min i zmiksuj. Dodaj cukier i gotuj jeszcze ok. 5 min tak, aby sos zgęstniał. Na koniec dodaj nalewkę wiśniową i pozostaw do ostygnięcia. Wystudzony sos malinowy przełóż do pucharków na krem jogurtowy i włóż do lodówki na ok. 3 godziny. Schłodzony deser ozdób biszkoptem, świeżymi malinami i miętą.

Więcej znajdziesz na oficjalnej stronie "Ugotowanych" >>>

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

to ego jest naprawdę puszyste

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      tvnpix