zamknij

Puszyste ego

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHPuszyste ego

Składniki

  • ok. 400 ml  jogurtu naturalnego
  • 2  jajka
  • 1/2  laski wanilii
  • 35 g  cukru brązowego
  • łyżka miodu
  • 400 g  malin
  • ok. 50 ml  nalewki wiśniowej
0
6

Sposób przygotowania:

Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem na gładką masę, dodaj wanilię, jogurt naturalny i wymieszaj do uzyskania puszystej masy. W oddzielnym naczyniu ubij pianę z białek. Do wcześniej przygotowanego kremu dodaj białka i całość delikatnie wymieszaj. Gotowy krem wlej do pucharków.

Sos malinowy:

Maliny wypłucz, a następnie gotuj na małym ogniu przez ok. 10 min i zmiksuj. Dodaj cukier i gotuj jeszcze ok. 5 min tak, aby sos zgęstniał. Na koniec dodaj nalewkę wiśniową i pozostaw do ostygnięcia. Wystudzony sos malinowy przełóż do pucharków na krem jogurtowy i włóż do lodówki na ok. 3 godziny. Schłodzony deser ozdób biszkoptem, świeżymi malinami i miętą.

Więcej znajdziesz na oficjalnej stronie "Ugotowanych" >>>

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

to ego jest naprawdę puszyste

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      tvnpix