zamknij

Puszyste ego

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHPuszyste ego

Składniki

  • ok. 400 ml  jogurtu naturalnego
  • 2  jajka
  • 1/2  laski wanilii
  • 35 g  cukru brązowego
  • łyżka miodu
  • 400 g  malin
  • ok. 50 ml  nalewki wiśniowej
0
6

Sposób przygotowania:

Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem na gładką masę, dodaj wanilię, jogurt naturalny i wymieszaj do uzyskania puszystej masy. W oddzielnym naczyniu ubij pianę z białek. Do wcześniej przygotowanego kremu dodaj białka i całość delikatnie wymieszaj. Gotowy krem wlej do pucharków.

Sos malinowy:

Maliny wypłucz, a następnie gotuj na małym ogniu przez ok. 10 min i zmiksuj. Dodaj cukier i gotuj jeszcze ok. 5 min tak, aby sos zgęstniał. Na koniec dodaj nalewkę wiśniową i pozostaw do ostygnięcia. Wystudzony sos malinowy przełóż do pucharków na krem jogurtowy i włóż do lodówki na ok. 3 godziny. Schłodzony deser ozdób biszkoptem, świeżymi malinami i miętą.

Więcej znajdziesz na oficjalnej stronie "Ugotowanych" >>>

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

to ego jest naprawdę puszyste

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Wiśniowy drift Przepis 103

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      tvnpix