zamknij

Puszyste ego

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHPuszyste ego

Składniki

  • ok. 400 ml  jogurtu naturalnego
  • 2  jajka
  • 1/2  laski wanilii
  • 35 g  cukru brązowego
  • łyżka miodu
  • 400 g  malin
  • ok. 50 ml  nalewki wiśniowej
0
6

Sposób przygotowania:

Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem na gładką masę, dodaj wanilię, jogurt naturalny i wymieszaj do uzyskania puszystej masy. W oddzielnym naczyniu ubij pianę z białek. Do wcześniej przygotowanego kremu dodaj białka i całość delikatnie wymieszaj. Gotowy krem wlej do pucharków.

Sos malinowy:

Maliny wypłucz, a następnie gotuj na małym ogniu przez ok. 10 min i zmiksuj. Dodaj cukier i gotuj jeszcze ok. 5 min tak, aby sos zgęstniał. Na koniec dodaj nalewkę wiśniową i pozostaw do ostygnięcia. Wystudzony sos malinowy przełóż do pucharków na krem jogurtowy i włóż do lodówki na ok. 3 godziny. Schłodzony deser ozdób biszkoptem, świeżymi malinami i miętą.

Więcej znajdziesz na oficjalnej stronie "Ugotowanych" >>>

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

to ego jest naprawdę puszyste

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      tvnpix