zamknij

Puszyste ego

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym
Ugotowałem to!11
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: oficjalna strona UGOTOWANYCHPuszyste ego

Składniki

  • ok. 400 ml  jogurtu naturalnego
  • 2  jajka
  • 1/2  laski wanilii
  • 35 g  cukru brązowego
  • łyżka miodu
  • 400 g  malin
  • ok. 50 ml  nalewki wiśniowej
0
6

Sposób przygotowania:

Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem na gładką masę, dodaj wanilię, jogurt naturalny i wymieszaj do uzyskania puszystej masy. W oddzielnym naczyniu ubij pianę z białek. Do wcześniej przygotowanego kremu dodaj białka i całość delikatnie wymieszaj. Gotowy krem wlej do pucharków.

Sos malinowy:

Maliny wypłucz, a następnie gotuj na małym ogniu przez ok. 10 min i zmiksuj. Dodaj cukier i gotuj jeszcze ok. 5 min tak, aby sos zgęstniał. Na koniec dodaj nalewkę wiśniową i pozostaw do ostygnięcia. Wystudzony sos malinowy przełóż do pucharków na krem jogurtowy i włóż do lodówki na ok. 3 godziny. Schłodzony deser ozdób biszkoptem, świeżymi malinami i miętą.

Więcej znajdziesz na oficjalnej stronie "Ugotowanych" >>>

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

to ego jest naprawdę puszyste

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      tvnpix