zamknij

Quacamole grubo siekane

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przekąska idealna
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Janek PaszkowskiQuacamole

Składniki

  • 2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę
  • 2 średnie pomidory, pokrojone w kostkę
  • 1 czerwoną cebulę, pokrojoną w kostkę
  • garść świeżej kolendry, z grubsza posiekanej
  •  sok z 1x limonki
  •  sól morska
  •  świeżo mielony, czarny pieprz
  • 1/2  papryczki chilli, drobno posiekanej / kilka kropli czosnkowego sosu TABASCO (opcjonalnie)
0
1

 

Sposób przygotowania:

Przepis na 4 porcje.

  • Awokado, pomidory i cebulę kroisz w średnią kostkę i przekładasz do sporej miski.
  • Następnie dodajesz do nich drobno posiekane chilli lub tabasco, posiekaną z grubsza kolendrę i wciskasz sok z limonki.
  • Doprawiasz do smaku solą i pieprzem i mieszasz.
  • Całość odstaw w chłodne miejsce przynajmniej na 30 minut, aby guacamole nabrało mocy i smaku.
  • Po tym czasie możesz już serwować! Z czym tylko chcesz - z kurczakiem, z rybą, ze schabem, z panierowanym kotlecikiem, na grzaneczce, z nachosami, z podpłomykiem, z krakersikiem... :))

Autor przepisu i zdjęcia: Janek Paszkowski >>> zajrzyj na blog kuchniabasowa.blogspot.com

 

 



Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Znam, avocado z pomidorami i chilli znakomicie się komponuje. Smakowite

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      tvnpix