zamknij

Quacamole grubo siekane

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przekąska idealna
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Janek PaszkowskiQuacamole

Składniki

  • 2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę
  • 2 średnie pomidory, pokrojone w kostkę
  • 1 czerwoną cebulę, pokrojoną w kostkę
  • garść świeżej kolendry, z grubsza posiekanej
  •  sok z 1x limonki
  •  sól morska
  •  świeżo mielony, czarny pieprz
  • 1/2  papryczki chilli, drobno posiekanej / kilka kropli czosnkowego sosu TABASCO (opcjonalnie)
0
1

 

Sposób przygotowania:

Przepis na 4 porcje.

  • Awokado, pomidory i cebulę kroisz w średnią kostkę i przekładasz do sporej miski.
  • Następnie dodajesz do nich drobno posiekane chilli lub tabasco, posiekaną z grubsza kolendrę i wciskasz sok z limonki.
  • Doprawiasz do smaku solą i pieprzem i mieszasz.
  • Całość odstaw w chłodne miejsce przynajmniej na 30 minut, aby guacamole nabrało mocy i smaku.
  • Po tym czasie możesz już serwować! Z czym tylko chcesz - z kurczakiem, z rybą, ze schabem, z panierowanym kotlecikiem, na grzaneczce, z nachosami, z podpłomykiem, z krakersikiem... :))

Autor przepisu i zdjęcia: Janek Paszkowski >>> zajrzyj na blog kuchniabasowa.blogspot.com

 

 



Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Znam, avocado z pomidorami i chilli znakomicie się komponuje. Smakowite

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      tvnpix