zamknij

Quacamole grubo siekane

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przekąska idealna
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Janek PaszkowskiQuacamole

Składniki

  • 2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę
  • 2 średnie pomidory, pokrojone w kostkę
  • 1 czerwoną cebulę, pokrojoną w kostkę
  • garść świeżej kolendry, z grubsza posiekanej
  •  sok z 1x limonki
  •  sól morska
  •  świeżo mielony, czarny pieprz
  • 1/2  papryczki chilli, drobno posiekanej / kilka kropli czosnkowego sosu TABASCO (opcjonalnie)
0
1

 

Sposób przygotowania:

Przepis na 4 porcje.

  • Awokado, pomidory i cebulę kroisz w średnią kostkę i przekładasz do sporej miski.
  • Następnie dodajesz do nich drobno posiekane chilli lub tabasco, posiekaną z grubsza kolendrę i wciskasz sok z limonki.
  • Doprawiasz do smaku solą i pieprzem i mieszasz.
  • Całość odstaw w chłodne miejsce przynajmniej na 30 minut, aby guacamole nabrało mocy i smaku.
  • Po tym czasie możesz już serwować! Z czym tylko chcesz - z kurczakiem, z rybą, ze schabem, z panierowanym kotlecikiem, na grzaneczce, z nachosami, z podpłomykiem, z krakersikiem... :))

Autor przepisu i zdjęcia: Janek Paszkowski >>> zajrzyj na blog kuchniabasowa.blogspot.com

 

 



Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Znam, avocado z pomidorami i chilli znakomicie się komponuje. Smakowite

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Tatar ze śledzia
      Przepis 13

      Tatar ze śledzia

      Rybna poezja na kromce pumpernikla

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      tvnpix