zamknij

Quacamole grubo siekane

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przekąska idealna
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Janek PaszkowskiQuacamole

Składniki

  • 2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w kostkę
  • 2 średnie pomidory, pokrojone w kostkę
  • 1 czerwoną cebulę, pokrojoną w kostkę
  • garść świeżej kolendry, z grubsza posiekanej
  •  sok z 1x limonki
  •  sól morska
  •  świeżo mielony, czarny pieprz
  • 1/2  papryczki chilli, drobno posiekanej / kilka kropli czosnkowego sosu TABASCO (opcjonalnie)
0
1

 

Sposób przygotowania:

Przepis na 4 porcje.

  • Awokado, pomidory i cebulę kroisz w średnią kostkę i przekładasz do sporej miski.
  • Następnie dodajesz do nich drobno posiekane chilli lub tabasco, posiekaną z grubsza kolendrę i wciskasz sok z limonki.
  • Doprawiasz do smaku solą i pieprzem i mieszasz.
  • Całość odstaw w chłodne miejsce przynajmniej na 30 minut, aby guacamole nabrało mocy i smaku.
  • Po tym czasie możesz już serwować! Z czym tylko chcesz - z kurczakiem, z rybą, ze schabem, z panierowanym kotlecikiem, na grzaneczce, z nachosami, z podpłomykiem, z krakersikiem... :))

Autor przepisu i zdjęcia: Janek Paszkowski >>> zajrzyj na blog kuchniabasowa.blogspot.com

 

 



Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Znam, avocado z pomidorami i chilli znakomicie się komponuje. Smakowite

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      tvnpix