zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Quesadilas z grillowanym kurczakiem i serem feta

Przepis konkursowy

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
okolicepalnika blox pl
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: http://okolicepalnika.blox.pl/Quesadilas z grillowanym kurczakiem i serem feta

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 opakowania sera Arla Apetina grill cheese
  • 4 tortille
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • opcjonalnie 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielone chilli
  • dwie garści świeżej kolendry
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki soli i pieprzu
  • 1 limonka (sok)
0
9

Sposób przygotowania:

  • Z kuminu, sproszkowanej papryki i oliwy przygotowujemy marynatę do kurczaka. Mięso marynujemy około godziny, a następnie grillujemy z każdej strony aż się zrumieni (czas zależy od grubości piersi) Tortille grillujemy z każdej strony około minuty.
  • To samo robimy też z serem. Farsz do quesadilas przygotowujemy mieszając ze sobą pokrojoną w niewielką kostkę cebulę,paprykę, chilli. Dodajemy do nich również kurczaka pokrojonego w paski, zgrillowany ser pokrojony w kostkę, kukurydzę, fasolę, grubo pokrojoną kolendrę i sok z limonki.
  • Farsz doprawiamy solą, pieprzem i przyprawami użytymi do marynaty. Jeśli uznamy, że farsz jest zbyt suchy możemy dodać pastę pomidorową. Farsz rozkładamy równomiernie na dwóch tortillach, a następnie przykrywamy je pozostałymi dwoma i mocno dociskamy.
  • Kroimy w trójkąty i podajemy z ulubioną salsą lub guacamole. Można podawać je na ciepło lub zimno.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Koniecznie spróbuję!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      tvnpix