zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Quesadilas z grillowanym kurczakiem i serem feta

Przepis konkursowy

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
okolicepalnika blox pl
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://okolicepalnika.blox.pl/Quesadilas z grillowanym kurczakiem i serem feta

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 opakowania sera Arla Apetina grill cheese
  • 4 tortille
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • opcjonalnie 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielone chilli
  • dwie garści świeżej kolendry
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki soli i pieprzu
  • 1 limonka (sok)
0
9

Sposób przygotowania:

  • Z kuminu, sproszkowanej papryki i oliwy przygotowujemy marynatę do kurczaka. Mięso marynujemy około godziny, a następnie grillujemy z każdej strony aż się zrumieni (czas zależy od grubości piersi) Tortille grillujemy z każdej strony około minuty.
  • To samo robimy też z serem. Farsz do quesadilas przygotowujemy mieszając ze sobą pokrojoną w niewielką kostkę cebulę,paprykę, chilli. Dodajemy do nich również kurczaka pokrojonego w paski, zgrillowany ser pokrojony w kostkę, kukurydzę, fasolę, grubo pokrojoną kolendrę i sok z limonki.
  • Farsz doprawiamy solą, pieprzem i przyprawami użytymi do marynaty. Jeśli uznamy, że farsz jest zbyt suchy możemy dodać pastę pomidorową. Farsz rozkładamy równomiernie na dwóch tortillach, a następnie przykrywamy je pozostałymi dwoma i mocno dociskamy.
  • Kroimy w trójkąty i podajemy z ulubioną salsą lub guacamole. Można podawać je na ciepło lub zimno.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Koniecznie spróbuję!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      tvnpix