zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Quesadilas z grillowanym kurczakiem i serem feta

Przepis konkursowy

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia meksykańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
okolicepalnika blox pl
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://okolicepalnika.blox.pl/Quesadilas z grillowanym kurczakiem i serem feta

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 opakowania sera Arla Apetina grill cheese
  • 4 tortille
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • opcjonalnie 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielone chilli
  • dwie garści świeżej kolendry
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki soli i pieprzu
  • 1 limonka (sok)
0
9

Sposób przygotowania:

  • Z kuminu, sproszkowanej papryki i oliwy przygotowujemy marynatę do kurczaka. Mięso marynujemy około godziny, a następnie grillujemy z każdej strony aż się zrumieni (czas zależy od grubości piersi) Tortille grillujemy z każdej strony około minuty.
  • To samo robimy też z serem. Farsz do quesadilas przygotowujemy mieszając ze sobą pokrojoną w niewielką kostkę cebulę,paprykę, chilli. Dodajemy do nich również kurczaka pokrojonego w paski, zgrillowany ser pokrojony w kostkę, kukurydzę, fasolę, grubo pokrojoną kolendrę i sok z limonki.
  • Farsz doprawiamy solą, pieprzem i przyprawami użytymi do marynaty. Jeśli uznamy, że farsz jest zbyt suchy możemy dodać pastę pomidorową. Farsz rozkładamy równomiernie na dwóch tortillach, a następnie przykrywamy je pozostałymi dwoma i mocno dociskamy.
  • Kroimy w trójkąty i podajemy z ulubioną salsą lub guacamole. Można podawać je na ciepło lub zimno.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Koniecznie spróbuję!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      tvnpix