zamknij

Racuchy light

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Dietetyczne śniadanie
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Kinga ParuzelRacuchy light

Składniki

  •  składniki suche:
  • 1 szklanka mąki pełnoziarnistej pszennej
  • szczypta soli
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 łyżeczki  sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • 1 garść żurawiny i słonecznika
  •  składniki mokre:
  • 1 szklanka maślanki lub kefiru
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 łyżka oleju
0
4

 

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki suche wymieszaj dokładnie w misce.
  • W osobnej misce zrób to samo z mokrymi składnikami.
  • Zawartość obu misek połącz. Powstanie gęste ciasto.
  • Patelnie teflonową rozgrzej i smaż na niej placuszki.
  • U mnie jedna duża łyżka = jeden racuszek.
  • Koniecznie podawaj z syropem klonowym.

 

Przepis z bloga Kingi Paruzel >>> kingaparuzel.pl

Racuchy light
Autor: Kinga Paruzel Racuchy light

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

tvnpix