Racuchy z jabłkami
Przepis
deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
Melania Kozyra
Gorące i pyszne
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 4 kwaśne jabłka
- 1/2 dużego kubka kefiru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 kubka mąki
- 1 jajko
- Cukier puder do posypania
- olej rzepakowy do smażenia
0
3
Sposób przygotowania:
- Jabłka zetrzyj na tarce. Wymieszaj z innymi składnikami. Sprawdź gęstość masy, wykładając ją łyżką na gorący olej - jak racuszek da się obrócić, to znaczy, że gęstość jest prawidłowa. Jeżeli się rozpada, trzeba dodać do masy mąki.
- Racuszki układaj na ręczniku papierowym, żeby odsączyć tłuszcz. Posyp cukrem pudrem i podawaj ciepłe, np. z kefirem.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.