zamknij

Racuchy z rabarbarem

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
toffeenutbar
Autor przepisu:
Weekendowy podwieczorek
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 1 i 1/4 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki letniego mleka
  • 2 łyżeczki drożdży Instant
  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • 2-3 laski rabarbaru
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie w misce, jeśli ciasto będzie za rzadkie - dodaj troszkę mąki.
  • Rabarbar pokrój na kawałki, zasyp dowolną ilością cukru. Dodaj do ciasta.
  • Odstaw je na ok 10 minut do wyrośnięcia.
  • Smaż na rozgrzanej patelni z dwóch stron do zrumienienia.
  • W przypadku, gdy używasz świeżych drożdży zrób  najpierw rozczyn - w miseczce wymieszaj drożdże, mleko, 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżkę mąki. Odstaw na ok 10 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie dodaj resztę składników.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Bardzo dobre.cos innego z rabarbarem.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

      Kanapki ze smażoną makrelą

      Idealne na śniadanie lub kolację

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      tvnpix