zamknij

Racuchy z rabarbarem

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
toffeenutbar
Autor przepisu:
Weekendowy podwieczorek
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj

Składniki

  • 1 i 1/4 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki letniego mleka
  • 2 łyżeczki drożdży Instant
  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • 2-3 laski rabarbaru
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie w misce, jeśli ciasto będzie za rzadkie - dodaj troszkę mąki.
  • Rabarbar pokrój na kawałki, zasyp dowolną ilością cukru. Dodaj do ciasta.
  • Odstaw je na ok 10 minut do wyrośnięcia.
  • Smaż na rozgrzanej patelni z dwóch stron do zrumienienia.
  • W przypadku, gdy używasz świeżych drożdży zrób  najpierw rozczyn - w miseczce wymieszaj drożdże, mleko, 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżkę mąki. Odstaw na ok 10 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie dodaj resztę składników.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Bardzo dobre.cos innego z rabarbarem.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
      Przepis 1017

      Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

      Najprostszy przepis na domową pizzę

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      tvnpix