Ratatouille Michela Moran
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | cukinia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | 2 Ilość porcji

Składniki
- 1 cukinia
- 1 mały bakłażan
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 2 cebule
- 2 dojrzałe pomidory
- 1 gałązka świeżego tymianku
- 2 łyżeczki ziół prowansalskich
Sposób przygotowania:
- Warzywa pokrój w równą kostkę. Rozgrzej oliwę, kolejno wrzucaj warzywa (od najtwardszych do najbardziej miękkich).
- Przypraw solą, pieprzem, tymiankiem i ziołami prowansalskimi. Duś kilkanaście minut i na końcu dodaj pomidory.
- Duś aż pomidory się rozgotują, a warzywa będą miękkie. Podawaj jako dodatek do dań głównych.
Komentarze (9)
Kto od Miecia?
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Miło się dowiedzieć, że danie które robie już kilka lat, bez żadnego przepisu, tak sama z siebie to Ratatouille ! Niesamowite!I pyszne :)
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
według mnie zamiast bakłażana Michel dodał kabaczek,czy się mylę?
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
mylisz się i mi się wydaje że nawet nie wiesz jak wygląda kabaczek
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
rewelacja !
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
za pierwszym razem zrobiłam zgodnie z przepisem skórka od papryki odpadła i następnym razem dałam paprykę tuż przed pomidorami...papryczka nie straciła skórki, może jest to kwestia długości gotowania całego dania... nie umiem kroić cebuli tak szybko :-) Ale pycha
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
SMACZNE!
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
wlasnie sie w garnuszku pichci ...ale zapach mmmm
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
śliczne proste i smaczne!
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie