zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Razowe kanapki z wędzonym łososiem i sałatką z kopru włoskiego

Przepis konkursowy

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
starvingcool
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: http://starvingcool.blogspot.com/Razowe kanapki z wędzonym łososiem i sałatką z kopru włoskiego

Składniki

  • 4 kromki razowego chleba
  • 30g lekko solonego masła lurpak
  • 1 bulwa kopru włskiego
  • połowa białej cebuli
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 8 posiekanych kaparów
  • łyżka chrzanu
  • szczypta ostrej papryki
  • opakowanie wędzonego łososia
0
1

Sposób przygotowania:

  • Kroimy koper włoski w cieniutkie piórka lub kosteczkę, a następnie łączymy z cebulą, kaparami, pietruszką, chrzanem i jogurtem naturalnym. Doprawiamy sokiem z cytryny, ostrą papryką, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
  • Kromki chleba opiekamy w tosterze, smarujemy solonym masłem. Na górę nakładamy sałatkę z kopru włoskiego, a następnie plastry wędzonego łososia.
  • Dekorujemy koperkiem i drobno posiekaną dymką. Smacznego!

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

tvnpix